Auto poetsen? Dit is de juiste manier

Poets je auto en verzeker deze goed:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Familie buiten bij de auto

Het reinigen van de auto behoort tot het onderhoud van je auto. Met een simpel ritje door de wasstraat wordt je auto voor een groot gedeelte schoon, maar het is geen secure wasbeurt. Om je auto te poetsen, is een grondige wasbeurt zeker nodig. Dit kun je het beste zelf doen – met een spons. Zo kun je zelf alle rondingen, hoeken en gaatjes bereiken. De auto poetsen vindt plaats na het wassen van je auto. Een auto poetsen kan op diverse wijzen, bijvoorbeeld met autoreiniger of via het polijsten van de auto. Meestal vindt een combinatie van diverse methodes plaats.

Het polijsten van de auto

Een methode voor het auto poetsen, is de auto polijsten. Dit is een flinke klus, maar hiermee kun je de lak van de auto wel in nieuwstaat brengen. Het polijsten van de auto houdt in dat je het bovenste laagje van lak verwijdert. Alle oppervlakkige krasjes en beschadigingen worden op deze manier uit de lak gehaald en je brengt de lak weer in originele staat terug. Om de auto te polijsten, heb je een polijstmachine nodig. Hiermee breng je een polijstmiddel op de polijstschijf aan. Vervolgens bewerk je met de polijstmachine de gehele auto. Je stelt de machine eerst in op een langzame stand, om vervolgens de snelheid te verhogen. Na het polijsten moet je de auto waxen. De wax zorgt voor een verzegeling van de lak en beschermt deze hierdoor optimaal.

Auto laten poetsen

De auto polijsten is veel werk waar je misschien geen tijd voor hebt. In dat geval kun je de auto laten poetsen door een professioneel poetsbedrijf. je auto krijgt dan een grondige wasbeurt, het interieur wordt grondig gereinigd en de ruiten worden helder schoongemaakt. Daarnaast wordt de lak van de auto gekleid, gepolijst en van een waxlaag voorzien. Je bent zelf geen tijd kwijt en je auto is professioneel gepoetst.

Denk je ook aan een goede casco- of allrisk-autoverzekering? Met een cascoverzekering van Allianz Direct kun je namelijk eventuele sterretjes in het glas laten repareren – voor het optimale onderhoud van je auto.

Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.