Auto verzekeren zonder rijbewijs

Kun je een auto verzekeren wanneer je geen rijbewijs hebt? Je leest het hier.

Auto verzekeren zonder rijbewijs

Een auto verzekeren zonder rijbewijs is wettelijk mogelijk. Maar, er zitten wel wat haken en ogen aan. Daarnaast accepteren niet alle verzekeraars klanten zonder rijbewijs. Wil je weten waar je verder rekening mee moet houden als je een auto wilt verzekeren zonder dat je beschikt over een rijbewijs? In dit artikel lees je er meer over.

Verzekeren zonder rijbewijs?

De reden dat je een autoverzekering zonder rijbewijs wil afsluiten, kan divers zijn. Zo ben je misschien nog bezig met de rijlessen, is je rijbewijs verlopen of is je rijbewijs ingevorderd. Hoewel het wettelijk mogelijk is om een auto te verzekeren zonder rijbewijs, zijn er wel een aantal belangrijke punten die je vooraf moet weten.

Wat moet je weten voordat je een auto verzekert zonder rijbewijs?

Een auto verzekeren zonder rijbewijs kent een aantal belangrijke nadelen. Zo accepteren niet alle verzekeraars je als klant. Dit is simpelweg omdat de verzekeraar niet weet wie er in de auto gaat rijden. Heb je nog geen rijbewijs omdat je nog bezig bent met rijlessen? Dan is het vaak helemaal niet mogelijk om een autoverzekering af te sluiten. Is een verzekeraar wel bereid om je als klant te accepteren, bijvoorbeeld omdat je rijbewijs enkel verlopen is of omdat je een tijdelijke rijontzegging hebt? Dan betaal je vaak hoge premies en ontvang je weinig vergoeding. Zo ben je niet verzekerd voor de schade die je veroorzaakt in de auto die je dan bestuurt.

Wat is het voordeel van een auto verzekeren zonder rijbewijs?

Het voordeel van een auto verzekeren zonder rijbewijs is dat je auto wel verzekerd is tegen schade veroorzaakt door bijvoorbeeld storm of vandalisme. Let er wel op dat deze schade niet bij elke autoverzekering is meeverzekerd. Bij een WA-verzekering is dit bijvoorbeeld niet het geval. Een auto verzekeren zonder rijbewijs heeft dus eigenlijk alleen zin als je een beperkte casco- of all risk-verzekering afsluit.

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.