Man in auto rijdt

Groene kaart kwijt: wat nu?

Als je je verzekert bij Allianz Direct:
  • checkmark

    Standaard €0,- Eigen Risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Zodra je bij Allianz Direct een autoverzekering afsluit, ontvang je, naast de polis, ook een groene kaart. De groene kaart is een internationaal erkend bewijs dat je auto is verzekerd. Zodra je in het buitenland een ongeluk krijgt, wordt de groene kaart altijd herkend en geaccepteerd als het officiële bewijs van een verzekerde auto. Ga je internationaal de weg op? Dan is het niet handig als je je groene kaart kwijt bent.

Is de groene kaart verplicht?

Hoewel je bij je Allianz Direct-autoverzekering automatisch een groene kaart ontvangt, is een groene kaart niet verplicht. Er zijn tegenwoordig namelijk veel Europese landen waar dit niet meer hoeft. De verplichting is vervallen, omdat de Europese autoriteiten ook in de registers kunnen kijken of een auto is verzekerd. In Nederland is dit in het register van de RDW vastgelegd. Toch zijn er nog landen waar de groene kaart verplicht is. Het is daarom altijd aan te raden de groene kaart van de auto toch bij je te hebben.

Wat moet ik doen als ik de groene kaart kwijt ben?

Ben je je groene kaart kwijt? Dan kun je bij je verzekeringsmaatschappij een nieuwe groene kaart aanvragen. Sommige verzekeraars sturen je per post een nieuwe groene kaart toe, maar Allianz Direct heeft de papieren groene kaart vervangen door een digitale versie. Als je je groene kaart kwijt bent, krijg je een nieuwe groene kaart per e-mail toegezonden. Je kunt de e-mail bewaren en, als je je groene kaart kwijt bent, een nieuwe groene kaart uitprinten.

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.

Bereken je premie
Man met laptop