Koppel met surfplank

Welke stappen moet je ondernemen bij hagelschade met een WA Plus verzekering?

Vergoeding hagelschade met WA plus

Al onze verzekeringen:
  • checkmark

    Standaard €0,- Eigen Risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Bij hagelschade met een WA Plus verzekering (ook wel Beperkt Casco genoemd) is het van belang dat je zo snel mogelijk bewijs verzamelt van de schade en de hagelstenen. Maak daarom altijd foto's van de schade aan je auto. Indien mogelijk raden we aan om ook foto's van de neergevallen hagelstenen te maken. Zo kan de verzekeraar inschatten hoe groot de hagelstenen waren die de schade hebben veroorzaakt. Neem bovendien zo spoedig mogelijk contact op met de verzekeraar. De medewerkers helpen je graag verder en kijken of ze de hagelschade met jouw WA Plus of Beperkt Casco verzekering kunnen vergoeden. Meer weten over het verschil tussen WA, Beperkt Casco en All Risk? Check de video!

Hagelschade met WA Plus claimen of zelf betalen?

Het claimen van hagelschade met een WA Plus of Beperkt Casco verzekering hoeft niet altijd voordeliger te zijn. De hagelschade laten vergoeden, gaat namelijk ten koste van je schadevrije jaren. Dit houdt in dat je door de hagelschade een hogere premie moet betalen. De kosten van reparatie bij hagelschade zijn bovendien enorm gedaald. Dankzij nieuwe technieken kunnen de meeste autoherstellers de auto uitdeuken zonder de lak te beschadigen. Hierdoor hoeft de auto niet in zijn geheel te worden gespoten. Allianz Direct kan voor je berekenen wat voordeliger is: bij hagelschade de WA Plus vergoeding claimen of zelf betalen. Neem hiervoor gerust contact op met onze klantenservice.

Hagelschade met een WA Plus in het buitenland

Bij een vakantie in het buitenland bestaat er natuurlijk ook een risico op hagelschade. Ook in dat geval is de auto met een WA Plus verzekering tegen hagelschade verzekerd. Bekijk hiervoor de landen die worden vermeld op de groene kaart/internationaal verzekeringsbewijs. Bij hagelschade in het buitenland is het voor de controle van de verzekeraar verstandig om foto's van de schade en hagelstenen te maken. Laat bovendien de hotel- of campinghouder een verklaring over de hagel opstellen, zodat de verzekeraar de schade beter kan toetsen. Neem bij de hagelschade direct contact op met de medewerkers van Allianz Direct. Zij denken graag met je mee en regelen vervangend vervoer als dat nodig is, zodat je van een onbezorgde vakantie kunt genieten.

Ga jij voor een Beperkt Casco dekking?

De Beperkt Casco autoverzekering wordt ook wel WA-plus genoemd en dekt de meest voorkomende schades waar je zelf niets aan kunt doen. Benieuwd naar de voorwaarden?

Lees meer over Beperkt Casco
Vrouw aan de telefoon