Leestijd: 5 minuten
Laatst bijgewerkt op: 08-08-2023

Tweede auto verzekeren? Twee auto's op naam

Heb jij een tweede auto of overweeg je een tweede auto te kopen? Dan moet je deze natuurlijk ook verzekeren. Hier leggen wij je uit hoe twee auto’s verzekeren werkt en waar je op let bij het verzekeren van je tweede auto. Of bereken direct je premie!

Koppel buiten met surfplank

Twee auto's verzekeren

Heb jij twee auto’s, of zijn er twee auto’s nodig in jouw gezin omdat jij en je partner bijvoorbeeld allebei een eigen auto hebben om naar het werk te rijden? Dan moet je deze natuurlijk ook verzekeren. Maar hoe werkt dat precies, waar kun je op letten en is een tweede auto verzekeren goedkoper?

Bij het verzekeren van een tweede auto kun je een aantal afwegingen maken. Je kunt bij de meeste verzekeraars namelijk twee auto’s verzekeren op één naam. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Je kunt bijvoorbeeld alleen twee auto's verzekeren wanneer deze op jouw eigen naam of die van je partner staan en jullie op hetzelfde adres wonen. Voor de verzekering zijn jullie in dat geval één partij.

2 auto’s op naam

Twee auto's verzekeren op een naam is dus in bepaalde situaties mogelijk. Hierbij sluit je voor iedere auto een losse verzekering af. Je kunt bijvoorbeeld voor de ene auto een All Risk-verzekering afsluiten en voor de ander voor WA of Beperkt Casco kiezen. Informeer altijd bij je verzekeraar naar hun voorwaarden wanneer je 2 autoverzekeringen op 1 naam wilt zetten. Verzekeraars hebben namelijk verschillende regels op gebied van twee auto's verzekeren.

Tweede auto op naam partner verzekeren

Woon je samen met je partner en hebben jullie beiden ongeveer evenveel schadevrije jaren? Dan kun je er ook voor kiezen om de tweede op naam van je partner te verzekeren. Zo bouwt je partner eigen schadevrije jaren op. Het is slim om dit goed te vergelijken met de optie om twee auto’s op een naam te verzekeren.

Is een tweede auto verzekeren goedkoper?

In sommige gevallen is een tweede auto verzekeren goedkoper als je de autoverzekering van de eerste auto bij dezelfde verzekeraar hebt lopen. De korting is dan hetzelfde als de korting die je ontvangt op je eerste auto, door middel van de no claim korting. Let wel op dat bij de tweede auto verzekering schadevrije jaren van de eerste auto niet gelden. Je moet met een tweede auto verzekering schadevrije jaren zelf opbouwen. Schadevrije jaren bouw je dus zelf op, maar je ontvangt de no claim korting van de eerste auto. Helaas bieden we dit niet aan bij Allianz Direct.

Tweede auto verzekeren bij andere maatschappij

De korting bij een tweede auto verzekeren, of zelfs een derde geldt alleen als je beide auto's bij dezelfde verzekeraar laat lopen. Laat je de tweede auto verzekeren bij andere maatschappij? Dan worden de schadevrije jaren van de tweede auto belangrijk. Je tweede auto geldt dan voor de andere maatschappij als een eerste auto.

Uiteraard ontvang je dan de no-claim/schadevrije jaren korting die past bij je schadevrije jaren van de tweede auto. De schadevrije jaren worden geregistreerd en neem je mee naar de andere maatschappij. In sommige gevallen kan dit goedkoper zijn. Wel betekent dit ook dat je er voor beide auto’s een andere administratie op nahoudt, met andere voorwaarden en regels. Dat is goed om te controleren wanneer je overweegt je tweede auto te verzekeren bij een andere maatschappij.

Oldtimer verzekeren als tweede auto

Heb je een mooie oldtimer in de garage staan en wil je je oldtimer verzekeren als tweede auto? Het beste is dan om een oldtimer-verzekering af te sluiten. Omdat een oldtimer jaarlijks maar een beperkt aantal kilometers mag maken, is de premie standaard al veel lager. Benieuwd hoeveel je gaat betalen als je je oldtimer verzekert als tweede auto? Bereken je premie online.

De autoverzekeringen van Allianz Direct

Zit je al bij Allianz Direct met je auto en wil je een tweede auto verzekeren? Dan regel je dit makkelijk zelf in je Mijn Account! Op deze uitlegpagina vind je hier nog meer informatie over.

Nog geen autoverzekering bij Allianz Direct, maar overweeg je jouw tweede auto bij ons te verzekeren? We helpen je graag verder! Onze autoverzekeringen komen vaak als beste uit de test: vooral qua prijs-kwaliteitverhouding scoren onze verzekeringen goed. Ook kun je altijd rekenen op vervangend vervoer bij schade. Wil je twee auto's verzekeren bij Allianz Direct, of je tweede auto bij ons verzekeren? 

Tip! Benieuwd hoe het zit met je eigen risico? Lees dan snel verder op onze pagina over het eigen risico bij je Autoverzekering

Expert Ron Adams Allianz Direct

Expert Ron Adams

Ron is niet alleen Head of Marketing & Sales, maar hij verdiept zich ook in productinhoudelijke kennis op het gebied van auto- en woonverzekeringen. Daarom weet hij als expert de juiste informatie op tafel te leggen en nieuwe informatie van de juiste kennis en checks te voorzien. Bovenal heeft Ron altijd een antwoord op jouw vragen over de Autoverzekering en Woonverzekering van Allianz Direct. 

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe kan ik mijn auto het beste verzekeren: WA, Beperkt Casco of All Risk? © Allianz Direct
Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.

Veelgestelde vragen over tweede auto verzekeren

Vind het antwoord op jouw vraag.
 • Ik heb een nieuwe auto gekocht. Hoe geef ik dit door?

  Mijn nieuwe auto vervangt de oude

  Log ook dan in op Mijn Account en kies bij Mijn Verzekeringen voor de optie Auto wijzigen. Nadat je hebt bevestigd dat je de juiste verzekering hebt gekozen, kies je voor de optie Verzekerde auto aanpassen. Doorloop de stappen en verzeker je nieuwe auto. Je schadevrije jaren worden automatisch overgenomen en de verzekering van je oude auto zetten we stop.

  Vervangt de nieuwe auto niet jouw huidige auto?

  Voor de nieuwe auto vraag je een verzekering aan via Mijn Account.  Log in en  scroll naar beneden. Klik op het plusje voor Heb je nog een andere auto?  en verzeker je nieuwe auto. 

 • Kan de tweede auto ook van dezelfde schadevrije jaren gebruik maken?

  Nee, je kan schadevrije jaren maar voor één auto gebruiken. Verzeker je voor het eerst een tweede auto? Dan bouw je hier een nieuwe set schadevrije jaren voor op. Heb je al eerder een tweede auto verzekerd en heb je daar een set schadevrije jaren voor in Roy Data opgebouwd? Dan zullen wij deze voor je tweede autoverzekering gebruiken.

 • Hoe kan ik een tweede auto verzekeren?

  Allereerst: bedankt voor je vertrouwen in ons! Je kunt je tweede verzekering aanvragen door in te loggen op Mijn Account.

 • Is een tweede auto verzekeren duurder?

  Nee, in principe is een tweede auto verzekeren is niet duurder. De premie hangt natuurlijk wel af van jouw auto en je tweede auto. Als je bijvoorbeeld een oudere auto hebt verzekerd en als tweede auto een nieuwe auto wilt verzekeren, kan het zijn dat de premie voor je tweede auto hoger is. Dat ligt dan aan de auto en dekking, niet zozeer aan het feit dat het je tweede auto is. 

 • Kan ik de auto van mijn vriend verzekeren?

  Je kunt niet zomaar de auto van een vriend verzekeren. Dit kan alleen wanneer je op hetzelfde adres staat ingeschreven, bijvoorbeeld voor je partner. 

 • Kan je een auto verzekeren die op iemand anders zijn naam staat?

  Je kunt de auto van je partner verzekeren, als je samenwoont op hetzelfde adres. In andere gevallen kun je een auto die op iemand anders zijn naam staat, niet verzekeren.