Usain auto independer award beste keus

Tweede auto verzekeren

Wil jij je tweede auto verzekeren? Als je het bij Allianz Direct doet:
  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 directe hulp en service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Is een tweede auto verzekeren mogelijk?

Steeds vaker zijn mensen in het bezit van twee auto's. Veel koppels hebben een eigen auto om bijvoorbeeld naar het werk te rijden. Maar hoe zit dat met een tweede auto verzekeren? Is een tweede auto verzekeren goedkoper omdat je ook nog een andere auto in de verzekering hebt?

Is een tweede auto verzekeren goedkoper?

In sommige gevallen is een tweede auto verzekeren goedkoper als je de autoverzekering van de eerste auto bij dezelfde verzekeraar hebt lopen. De korting is dan hetzelfde als de korting die je ontvangt op je eerste auto, door middel van de no claim korting. Let wel op dat bij de tweede auto verzekering schadevrije jaren van de eerste auto niet gelden. Je moet met een tweede auto verzekering schadevrije jaren zelf opbouwen. Schadevrije jaren bouw je dus zelf op, maar je ontvangt de no claim korting van de eerste auto. Helaas bieden we dit niet aan bij Allianz Direct.

Tweede auto verzekeren no claim korting

Niet bij Allianz Direct, maar bij sommige andere verzekeraars ontvang je bij een tweede auto verzekeren no claim korting die geldt voor de eerste auto. Maar hoe zit dat met een tweede auto verzekeren no claim korting en het claimen van schade? Claim je schade voor je eerste auto? Dan is dit niet van invloed op de schadevrije jaren van de tweede auto. Andersom, als je schade claimt voor je tweede auto, heeft dit geen invloed op de schadevrije jaren van de eerste.

Tweede auto verzekeren bij andere maatschappij

De korting bij een tweede auto verzekeren, of zelfs een derde. geldt alleen als je beide auto's bij dezelfde verzekeraar laat lopen. Laat je de tweede auto verzekeren bij andere maatschappij? Dan worden de schadevrije jaren van de tweede auto belangrijk. Je tweede auto geldt dan voor de andere maatschappij als een eerste auto. Uiteraard ontvang je dan de no claim korting die past bij je schadevrije jaren van de tweede auto. De schadevrije jaren worden geregistreerd en neem je mee naar de andere maatschappij. In sommige gevallen kan dit goedkoper zijn.

Oldtimer verzekeren als tweede auto

Heb je een mooie oldtimer in de garage staan en wil je je oldtimer verzekeren als tweede auto? Het beste is dan om een oldtimer-verzekering af te sluiten. Omdat een oldtimer jaarlijks maar een beperkt aantal kilometers mag maken, is de premie standaard al veel lager. Benieuwd hoeveel je gaat betalen als je je oldtimer verzekert als tweede auto? Bereken je premie online.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe kan ik mijn auto het beste verzekeren: WA, Beperkt Casco of All Risk? © Allianz Direct

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.

Bekijk de Pechhulp Verzekering
Koppel buiten met water heeft lol