Wat is een WA verzekering?

Bij Allianz Direct geniet je van

  • €0 Eigen Risico

  • 24/7 Hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Wat is een WA verzekering? Bij Allianz Direct sluit je autoverzekeringen met een lage premie en standaard €0 eigen risico af. Bekijk nu de voorwaarden.

Man en vrouw lachend in de auto

Wat is een WA verzekering?

Vanaf het moment dat je in het bezit bent van een auto moet je een WA verzekering afsluiten. Wat is een WA verzekering en voor welke schade ben je met deze verzekering gedekt? Allianz Direct is dé specialist op het gebied van autoverzekeringen. Lees alles over de WA verzekering en bereken meteen jouw voordelige premie.

Wat houdt een WA verzekering in?

Wat is een WA verzekering? Dat is een verzekering die de schade vergoedt wanneer je met je voertuig schade veroorzaakt bij een ander. WA staat hierbij voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Als je geen WA verzekering afsluit, mag je zelfs officieel niet op de openbare weg rijden. Wanneer je dit wel doet, loop je het risico een hoge boete te ontvangen van zowel de politie als de RDW. Weet je niet zeker of je auto goed verzekerd is? Vul dan je kenteken in op de website van de RDW om de status van je auto te controleren.

Wat is een WA verzekering, Beperkt Casco verzekering of All Risk verzekering?

Wat is het verschil tussen een WA verzekering, Beperkt Casco verzekering of All Risk verzekering? Allianz Direct biedt drie soorten autoverzekeringen aan met uiteenlopende dekkingen en premies. We zetten de verzekeringen op een rij:

  • WA verzekering: Met de verplichte WA verzekering beschik je over een voordelige basisdekking, waarbij je bent gedekt voor schade die door jou met de auto wordt veroorzaakt. Deze verzekering wordt met name afgesloten bij wagens die ouder dan 12 jaar zijn. Veroorzaak je echter schade bij jezelf of wordt bijvoorbeeld je auto gestolen? Dan krijg je geen vergoeding van de verzekeraar.
  • De Beperkt Casco verzekering: De Beperkt Casco verzekering geeft een ruimere dekking dan de WA verzekering. Zo ben je bij deze variant niet alleen verzekerd voor schade die je veroorzaakt bij een ander, maar krijg je ook een vergoeding op het moment dat er andere vormen van schade buiten jouw toedoen ontstaan. Voorbeelden zijn inbraakschade, brandschade, schade door natuurgeweld of diefstal.
  • De All Risk verzekering: Deze autoverzekering geeft maximale dekking, waarbij je naast bovengenoemde vormen van schade ook dekking hebt op het moment dat er door jouw eigen toedoen per ongeluk schade ontstaat. Je kunt hierbij denken aan schade door botsen of slippen.

Allianz Direct voor jouw autoverzekering

Vraag je je af wat een WA verzekering is of ben je benieuwd welke autoverzekering het beste bij jouw situatie past? De keuze voor de juiste verzekering hangt af van de staat van je voertuig en je financiële situatie. Hoe meer er gedekt wordt, des te hoger de premie zal zijn. Bekijk de voorwaarden van onze verzekeringen en bereken eenvoudig je premie.

Vrouw aan de telefoon

Heb je een WA autoverzekering nodig?

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht voor alle autorijders. Sluit direct deze basisdekking af en ga zonder zorgen de weg op.

Was dit artikel nuttig?