Werelderfgoedlijst

Januari 2024

Eropuit! 7 leuke uitjes in de lente

De koude winterse dagen zijn weer bijna achter de rug. De dagen worden langer, de bloemen beginnen te bloeien en we horen de vogeltjes weer fluiten. De lente staat voor de deur! Na de donkere dagen is het goed om buiten weer wat vitamine D op te nemen. In deze blog lees je daarom alles over de leukste lente-uitjes in de buitenlucht!

Bezoek een Botanische Tuin

In Nederland hebben we wel 27 Botanische Tuinen. Deze tuinen staan prachtig in de bloei tijdens de lente. In de Botanische tuinen kun je verschillende planten en bloemen over de hele wereld bewonderen. Deze tuinen worden vooral gebruikt voor wetenschappelijke onderzoeken en zijn bedoeld om planten die met uitsterven worden bedreigd, te behouden. 

De meest populaire Botanische tuinen zijn de Hortus Botanicus in Amsterdam en de Hortus Botanicus in Leiden. 

Toegang: €5,00 - €13,50

Keukenhof

Een dag nadat de lente begint gaan de deuren van Keukenhof open. Keukenhof is een prachtig bloemenpark in het noordwesten van ons land. Je kunt hier 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen bewonderen. Met gemiddeld 1,5 miljoen bezoekers is Keukenhof de meest bezochte attractie in Nederland! 

Tip: Bezoek Keukenhof rond half april. In deze periode zie je de meeste bloemen op hun mooist. 

Toegang: €19,50

Lammetjesdag

Misschien vind je het wel hartstikke fijn om een zacht lammetje te knuffelen, voeren of verzorgen. Dan moet je zeker op lammetjesdag op kraamvisite gaan bij een boerderij bij jou in de buurt. De meeste boerderijen in Nederland kiezen zelf een dag in de lente uit waarop zij deze dag organiseren, dus check van tevoren waar je terecht kunt!

Toegang: gratis - €3,00 

Pluktuin

In de lente openen de meeste pluktuinen hun deuren. Afhankelijk van de pluktuin kun je jouw eigen bosje bloemen, groente, fruit of kruiden plukken. Een bekende pluktuin voor bloemen is Pluktuin Amstelveen. Hier kun je ook leuke workshops volgen. Wil je liever fruit plukken? Breng dan een bezoekje aan De Buytenhof in Rhoon.  

Wil je weten of er een pluktuin in jouw buurt is? Neem dan een kijkje op www.pluktuinen.nl

Toegang: gratis, maar je betaalt een kleine bijdrage voor de geplukte bloemen of fruit

Den Helder

Wil je mooie foto’s schieten in de tulpenvelden? Dan is Den Helder dé plek om te bezoeken! Tussen het dorpje Burgervlotbrug en Den Helder ligt het grootste bloembollengebied ter wereld. De grote kleurrijke velden trekken alle aandacht. Je kunt een prachtige wandeling of fietstocht maken langs de tulpenvelden. Als je toch in Den Helder bent, mag een bezoek aan de Floratuin niet ontbreken: hier pluk je tulpen voor maar €0,25 per stuk! 

Tip: elk jaar vindt er een bloemencorso plaats in Den Helder. Je kunt dan kleurrijke, zelfgemaakte praalwagens en kunstwerken versierd met bloemen bewonderen. 

De Veluwe

Wil je graag wilde dieren zien? Dan mogen we één van de mooiste natuurgebieden van Nederland natuurlijk niet vergeten! De dieren doen hun winterjasje uit en komen weer tevoorschijn. Wil je graag een edelhert, wilde zwijnen, reeën en moeflons (kleine wilde schapen) zien? Dan kun je het beste rond de ochtend- en avondschemering een bezoek brengen aan de Hoge Veluwe. 

Tip: in het Nationaal Park Hoge Veluwe van ruim 5400 hectare bossen kun je gratis gebruik maken van fietsen en een mooie route afleggen. 

Toegang: vanaf €12,50

Foodfestivals

Honger gekregen van alle uitjes? Bezoek dan eens een foodfestival. Hier geniet je van van wereldse gerechten en maak je kennis met exclusieve snacks, gerechten en desserts. De meeste foodfestivals vinden plaats in de lente. Op Wander-lust vind je de leukste foodfestivals van 2024.  

Geniet zorgeloos van jouw dagje uit

Ga je een dagje weg met de auto? Vergeet dan niet om de aanvullende Pechhulp dekking toe te voegen aan jouw autoverzekering. Heb je al een Autoverzekering bij Allianz Direct? Dan voeg je dit makkelijk toe via Mijn Account. Ben je nog geen klant? Bekijk dan eens de opties op onze Pechhulp-pagina

 

Familie loopt buiten

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.

Was dit artikel nuttig?