Familie thuis relaxen

We hebben steeds meer elektronica in huis, maar hoe berg je dat veilig op?

Zo berg je jouw elektronica veilig op!

Van laptops en televisies tot smartphones en e-readers – we hebben steeds meer elektronica in huis. Tegenwoordig gaan steeds meer dingen die we doen gepaard met een elektronisch apparaat. Al deze elektronica in huis brengt alleen ook gevaren met zich mee. Daarnaast gaat het vaak om duurdere apparaten, waar je juist extra voorzichtig mee bent. Daarom is belangrijk om elektronica veilig op te bergen en ervoor te zorgen dat dit in goede staat is – en blijft. Hier vind je tips over hoe je het best je elektronica kan opbergen, zodat je er langer plezier van hebt.

Elektronische kabels

Met alle elektronische apparaten in huis, zijn we ook meters aan kabeldraden rijker. Met al deze kabels in huis is het verstandig om deze goed op te bergen. Gebruik je een apparaat niet, ruim de kabel dan netjes opgerold op in een handige opbergdoos. Zo voorkom je ook dat de kabels zwak worden of gaan scheuren. Ligt een kabel over de grond? Dan is het verstandig om de kabel met een kabelgoot aan de muur te bevestigen. Zo voorkom je dat je struikelt over je draden en behoud je de kabel in goede staat. Dit is zeker aan te raden bij kleine kinderen in huis. Zij ontdekken de wereld immers door te voelen en te proeven, wat bij elektrische kabels levensgevaarlijk kan zijn.

Trek de elektrische kabels van je apparaten uit de stekker wanneer je het apparaat niet gebruikt. Zo voorkom je dat een apparaat oververhit of de batterij verzwakt. Ook voorkom je hiermee dat je kind met het apparaat gaat spelen, wat in sommige gevallen erg gevaarlijk kan zijn.

Je belangrijkste bezit; de telefoon

Uit ons onderzoek is gebleken dat mensen bij een branduitbraak als eerste hun telefoon zouden pakken om uit de brand te redden. Je telefoon is tegenwoordig een belangrijk bezit. Daar wil je dan ook voorzichtig mee omgaan. Schaf daarom een gecertificeerd telefoonhoesje aan, eventueel met anti-kras stikker voor op het scherm. Laad je telefoon ook niet ’s nachts op. Je stekker en je batterij kunnen hierdoor verhitten, wat kan leiden tot een brand terwijl jij slaapt. Dit is een veelvoorkomende oorzaak van brand in woningen, die gemakkelijk is te voorkomen. Ook is het continue en langer dan nodig opladen van je smartphone slecht voor je batterij. Om langer van je smartphone te genieten laad je deze alleen op wanneer dit nodig is en niet langer dan tot ‘ie vol zit.

Berg je elektronica veilig op

Om jouw elektronica in huis veilig op te bergen is het verstandig om een vaste opbergplek te hebben. Een goed sluitende doos is al voldoende, om jouw apparaten veilig op te bergen. Zo voorkom je dat je per ongeluk een glas water over je elektronica omstoot, of je laptop van de tafel stoot. Laat je elektronica niet zomaar rondslingeren, maar ga voor een vaste opbergplek. Door je laptop en andere waardevolle elektronica uit het zicht te houden, verleidt je gelegenheidsdieven ook niet om in te breken. Zo voorkom je schade en inbraak en weet je het altijd te vinden. 

Bewaar je foto's veilig online

Het zijn misschien (nog) geen elektronische bestanden, maar het digitaal opslaan van je fotoboeken kan je foto's redden bij een branduitbraak of andere schade aan je woning. Je kunt de foto's inscannen en opslaan op bijvoorbeeld een USB of externe schijf. Deze bewaar je vervolgens op een veilige plek. Wil je voor meer zekerheid gaan? Dan is het opslaan van je foto's in de digitale cloud een slimme optie. Bij een brand of inbraak kunnen jouw USB of externe schijf ook verloren gaan, maar door ze digitaal op te slaan in de cloud heb je de foto's altijd binnen handbereik!

Veilig en verzekerd

Je elektronische apparatuur is vaak van waarde voor jou, maar ook voor inbrekers. Daarnaast zijn elektronische apparaten een van de eerste spullen die men pakt wanneer er brand uitbreekt. Om die reden is het goed om je belangrijkste elektronica ook veilig op te bergen tegen brand en inbraak.

We hopen dat jou dit nooit overkomt, maar als het gebeurt wil je goed verzekerd zijn. Met een Allianz Direct Inboedelverzekering en Opstalverzekering ben je verzekerd voor schade bij inbraak en brand. Met Inboedel Compleet ben je ook verzekerd voor per ongeluk gemaakte schade door jezelf. Volg de tips en verzeker je zoals jij wil, dan is jouw huis een veilig thuis. 

Meer weten over de Inboedelverzekering van Allianz Direct? Check de video!

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Waarom is een Inboedelverzekering zo belangrijk? © Allianz Direct
Stel op bank op ipad

Maak van je huis een verzekerd thuis

Kies voor een woonverzekering die bij jou past. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw huis jouw thuis is, ongeacht de situatie.