Amsterdam light festival

De leukste uitjes op rijafstand

Eropuit in de kerstvakantie

It's the most wonderful time of the year: kerst! Het is weer de hoogste tijd voor gezellig tafelen met familie en vrienden, cadeautjes uitpakken en kerstfilms kijken op de bank. Maar als je die films ondertussen allemaal gezien hebt, is het misschien tijd om er op uit te trekken. Daarom hebben wij de leukste kerstuitjes op rijafstand op een rijtje gezet. Of je nu op zoek bent naar uitjes voor het hele gezin of met vrienden een dag op pad te gaan in de kerstvakantie; met deze tips ben je verzekerd van gezellige feestdagen! 

Doloris Meta Maze - Tilburg 

Doloris Meta Maze in Tilburg is misschien wel het meest bizarre doolhof waar je ooit in zult belanden. Het is het grootste kunstdoolhof ter wereld, met meer dan 40 kamers vol mysterieuze objecten en verstopte doorgangen. Dit is niet zomaar een doolhof, maar een soort Alice in Wonderland waar jij een uurtje of langer in kunt ronddwalen. Al je zintuigen worden op scherp gezet en je verbeelding en nieuwsgierigheid worden flink geprikkeld. Durf jij het avontuur aan te gaan? 

Het doolhof is een groots succes, want in 2024 wordt er een tweede vestiging in Utrecht geopend!

Toegangsprijs: €19 voor regulier ticket (gekocht via de website) 
Kerstvakantie: 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 

OnderWaterSafari in Natuurmuseum Fryslân - Leeuwarden  

Ben je in de buurt van Friesland? Dan mag je het Natuurmuseum Fryslân zeker niet overslaan. De razend populaire OnderWaterSafari is namelijk in een nieuw jasje gestoken. Tijdens deze interactieve rit stap je in een voertuig waarmee je een reis maakt door de onderwaterwereld van Nederland. Van het zoete water in de sloot naar het zoute water in de Waddenzee. Onderweg zie en leer je wat er allemaal onder de waterspiegel van Nederland leeft en ga je op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld. De OnderWaterSafari is een dagje uit voor kinderen van 4 jaar en ouder.  

Toegangsprijs: €13 voor een volwassene en €6,50 voor kinderen (OnderWaterSafari is bij te boeken voor €4 per persoon) 
Kerstvakantie: 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 

Pokémon in het van Gogh museum - Amsterdam 

Ben jij bekend met Pikachu, Eevee en Snorlax? Deze en vele andere Pokémon zijn tot en met 7 januari 2024 te vinden in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Doe mee met de Pokémon Adventure speurtocht en bewonder de Pokémonschilderijen geïnspireerd op het werk van Vincent van Gogh. Wil je liever zelf aan de slag? Dan kun je met potlood en papier je eigen tekenkunsten laten zien in het restaurant. Hier bekijk je een video over hoe jij zelf Pikachu kunt tekenen. Deze tentoonstelling is gegarandeerd plezier voor jong en oud! 

Toegangsprijs: €20 per persoon - per 1 januari 2024 € 22 (gratis toegang tot 18 jaar). 
Kerstvakantie: 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 

Fabrique des Lumières - Amsterdam 

Zie kunst tot leven komen in Fabrique des Lumières in Amsterdam. Door middel van beeld en geluid stap je in een wereld die je nog niet eerder hebt gezien. Een feestje voor het oog. Niet alleen voor kunstliefhebbers, maar ook een ervaring voor mensen die op een andere manier kennis willen maken met klassieke en moderne kunst. Het werk van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis wordt hier getoond. Denk aan Gustav Klimt, Vincent van Gogh, Salvador Dalí en Antoni Gaudí. En die laatste twee zijn hier op dit moment te zien. Ben je van plan om deze kerstvakantie een bezoekje aan de Fabrique des Lumières te brengen? Dan kun je genieten van niet twee, maar drie tentoonstellingen. Stap in de wereld van planeten, sterren en gaswolken tijdens Destination Cosmos. Een belevenis die alle zintuigen weet te prikkelen! 

Toegangsprijs: €16 voor een volwassene  
Kerstvakantie: 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 

Remastered - Rotterdam 

Ben je gek op interactieve voorstellingen? Breng dan een bezoekje aan Remastered in Rotterdam. Hier komen oude en nieuwe Nederlandse kunstenaars bij elkaar. De beste Nederlandse artiesten hebben een nieuwe digitale wereld gemaakt waarin kunst tot leven komt. Hier kom je de onaardse wezens van Jeroen Bosch tegen en wandel je door de kleurrijke kunst van Van Gogh. In deze unieke 60 minuten durende belevenis loop je door een waterval, laat je je eigen UFO vliegen op een gigantisch LED-scherm, omring je jezelf met scholen vissen en vaar je door de wolken. Plezier voor jong en oud!  

Toegangsprijs: €34 voor een volwassene  
Kerstvakantie: 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 

Indoorskiën of snowboarden  

Zin in een sportief uitje in de kerstvakantie? Trek dan je snel je skipak aan! Skiën in Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk is natuurlijk superleuk, maar wist je dat je hiervoor niet ver hoeft te rijden? Er zijn in Nederland namelijk genoeg mogelijkheden om in de wintersportstemming te komen. Of je je nu wilt voorbereiden op je aankomende skitrip, of gewoon je skills wilt blijven oefenen, met dit lijstje aan indoor skihallen en borstelbanen zit het wel goed.    

Toegangsprijs: 1 uur skiën vanaf €19,50 
Kerstvakantie: 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 

Lichtwandelingen  

In de kerstvakantie is het vroeg donker. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om knus onder een kleed op de bank te ploffen, maar heb je wel eens gedacht aan het maken van een magische wandeling door de natuur of stad bij jou in de buurt? Op verschillende plekken in Nederland geniet je van lichtwandelingen, zodat je verzekerd bent van een magische avond. Maak een wandeling door Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Festival of ga langs bij de Lumineuze Nachten in Kasteel de Haar in Utrecht.  

Toegangsprijs: €19 voor regulier ticket (Lumineuze Nachten) 
Kerstvakantie: 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 

Verzekerd van een fijne kerstvakantie 

Of je er nu voor kiest om in de kerstvakantie erop uit te gaan met de auto, of toch liever warm op de bank ploft: met een Autoverzekering van Allianz direct geniet je zonder zorgen. Bekijk onze mogelijkheden en check hoeveel jij kunt besparen op je autoverzekering. In 2 minuten weet je precies waar je aan toe bent, zo geregeld! 

Allianz Direct autoverzekering

Ook je autoverzekering afsluiten?

Bij Allianz Direct verzeker je je auto binnen 3 minuten en kun je rekenen op 24/7 directe hulp en service.

Was dit artikel nuttig?