Lichtfestival Amsterdam

12 oktober 2023

Magisch wandelen in het donker - leuke uitjes op rijafstand

Het wordt steeds vroeger donker. En hoewel we hier misschien nog niet op voorbereid zijn, heeft het ook zo z'n voordelen. Dan kun je ervoor kiezen om knus onder een kleed op de bank te ploffen, maar heb je al eens gedacht aan het maken van een magische wandeling door de natuur of stad bij jou in de buurt? Plezier voor jong én oud! Met deze lichtwandelingen ben je verzekerd van een magische avond!  

Amsterdam Light Festival  

Tijdens het Amsterdam Light Festival ontdek je wandelend lichtkunstwerken, met het winterse Amsterdam als decor. Trek je wandelschoenen en winterjas aan en gaan! Dit jaar heeft het festival een speciale app ontwikkeld, zodat jij precies weet waar je naartoe kunt wandelen. De wandelroute is ruim 7.5 kilometer, maar kan ook in delen gelopen worden. Binnenkort is de app gratis te downloaden.  

Liever het festival vanaf het water bewonderen? Koop dan een ticket voor op de rondvaartboot of (semi) open boot en ervaar de lichtkunstwerken van dichtbij.  

Data: 30 november 2023 tot en met 21 januari 2024
Locatie: het festival is verspreid door Amsterdam
Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Amsterdam Light Festival

De Lumineuze nachten van Kasteel de Haar in Utrecht  

De Lumineuze nachten is een uniek festival in de tuinen van Kasteel de Haar. Tijdens de wandeling van ongeveer 2,5 kilometer door de tuinen ontdek je het sprookjesachtige verhaal dat gaat over reizen van ver weg en mysterieuze souvenirs. Dat allemaal in combinatie met verschillende indrukwekkende projecties en licht installaties. De oudste boom in het park met de naam Lindert, neemt je mee op dit avontuur. Een bijzonder evenement voor jong en oud.  

Data: 7 december 2023 tot en met 7 januari 2024
Locatie: Kasteel de Haar, Haarzuilens Utrecht
Kijk voor meer informatie en tickets op de website van de Lumineuze Nachten

IJsbeelden Festival in Zwolle

Tijdens het ijsbeelden festival trekken de beste ijskunstenaars massaal naar Zwolle. Met ruim 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw wordt er een magische wereld gebouwd. Dit jaar staat in het teken van mythen en legenden. Van de Griekse mythologie met bekende gezichten zoals Medusa, tot eeuwenoude raadsels rondom het monster van Loch Ness.  

Data: 16 december 2023 tot en met 25 februari 2024
Locatie: Rieteweg 4, Zwolle
Kijk voor meer informatie en tickets op de website van het IJsbeelden Festival

*Onderstaande evenmenten hebben al plaatsgevonden

De Grote Schijn in Rotterdam  

In Rotterdam beleef je een magische herfstwandeling. De Grote Schijn verrast je met een bijzondere avondwandeling in combinatie met een audiovisuele tour. Tijdens de wandeling door het Kralingse Bos geniet je van lichtprojecties en luister je naar bijzondere muziekklanken. De nieuwe, twee kilometer lange, wandeltocht door het donker dompelt je onder in een wereld waar natuur, technologie en muziek samen worden gebracht.  

Om jouw bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen, werkt De Grote Schijn met tijdsloten van een kwartier. Wil je hier liever niet aan vast zitten? Koop dan een flexibel ticket en kies zelf wanneer je De Grote Schijn wilt bewonderen.  

Data: 12 oktober 2023 tot en met 29 oktober 2023
Locatie: Prinses Beatrixlaan 24, Rotterdam
Kijk voor meer informatie en tickets op de website van De Grote Schijn

 

Helder Licht Den Helder

Dit gratis festival organiseert dit jaar de 6e editie. Voor een periode van drie weken worden de straten van Den Helder en Willemsoord omgetoverd tot dertien lichtkunstwerken met een maritiem tintje, speciaal ontworpen voor de havenstad. Iets wat kenmerkend is voor Den Helder. De 2 kilometer lange wandelroute begint bij de Watertoren en neemt je mee door het stadscentrum, Rijkswerf Willemsoord en langs historische scheepswerven.

Helder Licht iedere dag te bewonderen van 19.00 tot 23.00 uur.

Data: 27 oktober 2023 tot en met 12 november 2023
Locatie: binnenstad Den helder
Kijk voor meer informatie op de website van Helder Licht

 

Glow Eindhoven

Tijdens lichtfestival Glow kun je je zintuigen lekker laten prikkelen. Ieder jaar gebruikt het festival een ander thema, met dit jaar het thema The Beat. Tijdens de wandeling geniet je van lichtkunstwerken, satellietprojecties en installaties die speciaal ontworpen zijn voor de plek waarop het afgebeeld wordt. Alles is gemaakt voor en geïnspireerd door Eindhoven.  

Glow is een gratis festival in de openbare ruimtes van Eindhoven en is te bezoeken tussen 18:30 uur en 23:00 uur. Liever de wandeling lopen met een gids? Dat kan! Voor meer informatie kan je contact opnemen met de VVV van Eindhoven.  

Data: 11 november 2023 tot en met 18 november 2023
Locatie: het festival is verspreid door Eindhoven
Kijk voor meer informatie op de website van Glow

Verzekerd van een magische avond

Of je er nu voor kiest om met je auto naar een van deze magische lichtwandelingen te rijden, of toch liever lekker thuis op de bank ploft: met een verzekering van Allianz Direct geniet je zonder zorgen. Bekijk eens onze woonverzekeringen of check hoeveel jij kunt besparen op je autoverzekering. In 3 minuten weet je precies waar je aan toe bent, zo geregeld!

Allianz Direct woonverzekering

Ook een woon­verzekering afsluiten?

Bij ons verzeker je nu ook je inboedel en/of je huis precies zoals jij dat wilt.

Was dit artikel nuttig?