Pistes in Nederland

November 2023

In Nederland de piste af

Skiën in Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk is natuurlijk hartstikke leuk, maar hier hangt vaak een flink prijskaartje aan. Gelukkig bestaan er in Nederland genoeg mogelijkheden om alvast in de wintersportstemming te komen. Of je je nu wilt voorbereiden op je aankomende skitrip, of gewoon je skills wilt blijven oefenen, met dit lijstje aan indoor skihallen en borstelbanen zit het wel goed.  

Skihallen

SnowWorld Landgraaf - 1 uur skiën vanaf €27,50

Iedereen die een beetje wintersport ervaring heeft is bekend met SnowWorld in Landgraaf. Deze indoor skihal is de grootse van Europa. Mocht je hier nog nooit geweest zijn, is het zeker een bezoekje waard. Met maar liefst 4 pistes, waarvan 2 korte oefenpistes en 2 blauwe pistes, is hier genoeg plezier te beleven. Wat SnowWorld Landgraaf zo bijzonder maakt, is de echte stoeltjeslift waarmee je naar boven gaat. Voeg daar een houten aprés-skihut aan toe en je bent verzekerd van een leuk uitje! Helaas heeft ieder voordeel ook z'n nadeel: zeker in de loop naar de wintersportperiode kan het erg druk zijn in Landgraaf. Maar gelukkig vind je in Nederland ook genoeg ander leuke skihallen waar je terecht kunt om te oefenen.  

SnowWorld Zoetermeer – 1 uur skiën vanaf €27,50  

SnowWorld in Zoetermeer heeft genoeg te bieden als je je alvast wilt voorbereiden op je wintersportvakantie. Met 2 indoor pistes en een funpiste met stuntelementen beleef je in SnowWorld Zoetermeer een winterse ervaring op echte sneeuw. De langste en meest uitdagende piste is zo'n 300 meter lang, de baan voor beginners heeft een lengte van zo'n 140 meter. De Oostenrijkse sfeer maakt een bezoekje aan SnowWorld Zoetermeer extra bijzonder, gecreëerd door muziek, aankleding, gezellige aprés-skihut en restaurants waar je terecht kunt voor een schnitzel of fondue. En dat allemaal lekker dicht bij huis. 

De Uithof Den Haag - 1 uur skiën vanaf €19,50

De Uithof in Den Haag is een perfecte plek voor een gezellig dagje uit. Hier kun je 365 dagen per jaar genieten van sneeuwpret. Deze piste heeft een lengte van maar liefst 211 meter. Met 4 liften, waarvan 2 twee sleep- en 2 bandliften, zijn de wachtrijen vaak kort waardoor je ongestoord van het skiën of snowboarden kunt genieten. Ben je beginner? Dan kun je van tevoren een les boeken, zodat je binnen no-time zelfstandig de piste af kunt.  

Wist je dat je bij de Uithof nog veel meer kunt beleven? Naast skiën en snowboarden kun je er ook schaatsen, karten, klimmen en lasergamen! 

Montana Snowcenter Valkenswaard - 1 uur skiën vanaf €29,50

De misschien wat minder bekende skihal in Valkenswaard biedt voldoende plezier aan op een piste met echte sneeuw. Dankzij de gunstige ligging vlakbij Eindhoven, is deze skihal goed te bereiken. De piste bestaat uit een grote en een kleine helling, waar je als beginner goed kunt oefenen. 

Alpincenter Bottrop – all inclusive volwassenenticket vanaf €44,00

Dit is misschien een beetje valsspelen, maar als we het dan toch over grote skihallen hebben mag het Alpinecenter in Bottrop, net over de grens van Duitsland, eigenlijk niet ontbreken. Deze skihal is zeker benoemingswaardig, want het is de langste indoor piste van de wereld! Je kunt hier genieten van sneeuwpret op een baan van maar liefst 640 meter. Een spannende afdaling die in het van bovenaan vlak begint maar steeds steiler wordt. En omdat er een bocht in de baan zit, voelt het nog meer als een echte afdaling. Een unieke ervaring! 

Tip! Een bezoekje aan deze skihal is echt de moeitewaard. Bij het toegangsticket zit het huren van materiaal inbegrepen en daarnaast kun je onbeperkt eten en drinken in de bijbehorende restaurants. Dat maakt een dagje skiën of snowboarden een stuk betaalbaarder dan in Nederland. 

Borstelbanen

Wil je vooral eerst aan je techniek werken voordat je de echte sneeuw op gaat? Of heb je geen ervaring met skiën of snowboarden en wil je dit eerst onder de knie krijgen voordat je lessen neemt op vakantie? Dan is een borstel- of rollerbaan een hele goede eerste optie. Je hoeft hier niet naartoe voor het wintersport-gevoel, want die krijg je er vaak niet bij, maar goed leren skiën of snowboarden gaat hier absoluut lukken. Als je straks de borstelbaan onder de knie hebt, is het echte werk in de sneeuw een eitje. 

In Nederland zijn er ruim 60 borstel- en rollerbanen te vinden, zowel indoor als outdoor. Deze banen zijn vaak een stuk goedkoper dan de skihallen. 

Verzekerd van een goede reis

Zowel in Nederland als in het buitenland wil je graag goed verzekerd op reis. Heb je al een wintersportvakantie geboekt? Met de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten ben je verzekert voor schade of diefstal aan je sportuitrusting tot €3.000. Heb je door diefstal of beschadiging vervangende sportuitrusting nodig tijdens je reis? Dan vergoeden we tot €500. Deze aanvullende dekking is alleen af te sluiten in combinatie met een Reisverzekering Comfort of een Reisverzekering Premium

 

 

Koppel in de auto aan het lachen

Wintersporten en Risicosporten

Ga je op wintersport of houd je van andere risicosporten? Met de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten zijn jij én je (winter)sportuitrusting goed verzekerd. Kies voor deze aanvullende dekking op je Reisverzekering en ga zorgeloos op reis.

Was dit artikel nuttig?