Solo reizen

Januari 2024

De goedkoopste en duurste foodie-steden

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Ben je van plan een leuke stad te bezoeken? Dan is het natuurlijk ook handig om te weten waar je lekker kunt eten! In deze blog vertellen we je alles over de goedkoopste en duurste foodie-steden van Europa.  

De goedkoopste foodie-steden 

Een leuke stad bezoeken en goedkoop kunnen eten? Wat willen we nog meer! Wij hebben de drie goedkoopste foodie-steden voor je op een rijtje gezet.   

Belgrado – Servië 
Belgrado is officieel de goedkoopste foodie-stad. Met een driegangenmenu voor twee personen van gemiddeld €30 is Belgrado de ideale stad voor echte foodies. In de wijk Skadarlija vind je de meeste restaurants. De meest populaire restaurants in Skadarlija zijn Kralja Petra, Sesir Moj, Daco en Writers’ Club. Vegetariër? Dan moet je Priroda zeker niet overslaan! 

Boedapest – Hongarije 
De Hongaarse hoofdstad Boedapest heeft niet alleen prachtige badhuizen en architectuur, maar je kunt er ook nog eens goedkoop eten! In Boedapest kun je al voor €8 genieten van een heerlijk diner! Kijk bijvoorbeeld je ogen uit in de Grote Markthal, met maar liefst drie etages aan authentieke Hongaarse ingrediënten. Dit is niet zomaar een mark. De Grote Markthal is door CNN uitgeroepen tot ‘de mooiste markt van Europa’. Vegan? Geen zorgen! Probeer de Vegan Streetfood bij Las Vegans of Veganlove.  

Sofia - Bulgarije 
Nog een pareltje in Midden-Europa: Sofia in Bulgarije. Sofia is nog niet heel bekend onder de toeristen. Dit maakt het extra leuk om hier een bezoekje aan te brengen. In Sofia kun je lekker door de straten dwalen en prachtige kathedralen bezichtigen. Ook is Sofia the place to be voor echte foodies! Voor maar €45 kun je genieten van een 5-gangen diner. Breng een bezoekje aan Niko’las om kennis te maken van de Bulgaarse keuken. Vergeet niet om vooraf te reserveren! Bij Rainbow Factory kun je genieten van vegetarische Hongaarse gerechten. Een bezoekje waard dus! 

De duurste foodie-steden 

Nu de goedkoopste foodie-steden geweest zijn, vraag je je zeker af wat de duurste foodie-steden zullen zijn. Ook dit hebben we uitgekocht voor jou! Hieronder vind je de drie duurste foodie-steden.  

Oslo – Noorwegen
Of je nu van outdoor-activiteiten, museums of van shoppen houdt, Oslo heeft het allemaal! Het eten is alleen wel wat ‘pijnlijk voor de portemonnee’. De Noorse hoofdstad is namelijk de duurste foodie stad van Europa. Voor een normale maaltijd voor 2 personen tik je al snel €100 af. Culinair genieten van je reis in Oslo? Zorg er dan wel voor dat je goed gespaard hebt.  

Zürich – Zwitserland
Bezoek een levensecht schilderij in het noorden van Zwitserland. Zürich staat bekend om de schoonheid van het landschap en oude architectuur. De oude binnenstad staat vol met bijzondere gebouwen. Je kunt hier een heerlijk terrasje pakken of een gezellig hapje eten in een restaurant. De schoonheid van deze prachtige stad heeft alleen wel een prijskaartje: je betaalt hier ongeveer €60 voor een driegangenmenu. 

Genève- Zwitserland 
Opnieuw een pareltje in Zwitserland: Genève. In Genève kun je genieten van de Alpen en het Jura gebergte. De perfecte stad voor wintersport- en natuurliefhebbers. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de Alpen. Kopje koffie erbij? Een cappuccino kost hier gemiddeld 5,50. Dat is pittig! Zelfs een medium menu bij fastfoodketen McDonalds is €16. Eet je dan liever een zelf gekookte maaltijd? Ook dan moet je diep in de buidel tasten. Voor een kilo kipfilet ben je al snel €28 kwijt. Houd er daarom rekening mee dat deze mooie stad maar liefst 1.59 keer duurder is dan Nederland!  

Zorgeloos genieten van jouw Foodie-trip? 

Ga je één van deze foodie-steden bezoeken? Zorg er dan voor dat je goed verzekerd op reis gaat! Zo kun je zorgeloos genieten van de culinaire verassingen die het land te bieden heeft. Bereken direct je premie voor een Reisverzekering bij Allianz Direct. 

Kortlopende reisverzekering nodig?

Toch een kortlopende reisverzekering nodig?

Ga je eens per jaar op een korte (steden) trip of vakantie? Dan is onze Kortlopende Reisverzekering misschien de beste keus voor jou. Ook deze Reisverzekering van Allianz Direct stel je zelf samen, met de dekking die bij jou past!

Was dit artikel nuttig?