Nieuwe kerk Delft

September 2023

Gratis of goedkoop parkeren in Delft

Een eeuwenoude grachtengordel, wereldberoemd aardewerk en verrassende musea. Tel daar de historische straatjes en gezellige cafeetjes bij op en je hebt het plaatje van Delft compleet. Wil je deze stad graag met de auto bezoeken? Dan kan parkeren soms een hele opgave zijn. Want net als in de meeste steden, kan je in Delft ook een flink bedrag voor een parkeerplek kwijt zijn. Waar je het beste je auto kunt parkeren, lees je hier! 

Parkeren in het centrum

Om maar alvast met de deur in huis te vallen; Delft heeft een autoluwe binnenstad en daarom is parkeren hier alleen mogelijk voor vergunninghouders. Moet je even snel iemand ophalen of afzetten in het centrum? Dan is het mogelijk om via de website van de gemeente ontheffing aan te vragen. Hier vul je je kenteken in, zodat je een eerste waarschuwing of boete voorkomt. Camera’s registreren namelijk het kenteken zodra je het autoluwe gebied inrijdt.  

Parkeergarages

Gratis parkeren in het centrum van Delft is helaas niet mogelijk. Als je dan toch graag op steenworpafstand van de binnenstad wilt parkeren, kun je je auto het beste neerzetten in een parkeergarage. Op verschillende locaties vind je een veilige garage waar jouw auto 24/7 geparkeerd mag staan. In de Marktgarage, Prinsenhofgarage, Zuidpoortgarage en Phoenixgarage betaal je €3,20 per uur. Wil je liever de hele dag vertoeven in Delft? Sla dan de Phoenixgarage even over. Perfecte ligging, maar je betaalt ruim €32 per dag. Terwijl dit in de andere drie garages €19,20 per dag is.

Parkeerterreinen

Naast de garages is het ook mogelijk om je auto op een openbaar parkeerterrein neer te zetten. Zowel de Paardenmarkt als de Voorstraat bieden genoeg plekken aan. Voor een uurtje parkeren betaal je op beide plekken €4,50. Deze parkeerterreinen liggen op steenworp afstand van het centrum, maar zo ook de Markt- en Prinsenhofgarage, waar je voor een mooie €3,20 per uur geparkeerd kan staan. Alhoewel de parkeerterreinen voldoende plekken hebben, is het voordeliger om naar een garage te rijden.

Voordelig parkeren bij een P+R

Eigenlijk heeft Delft niet echt een transferium, maar toch kun je op één plek gratis je auto parkeren. Vanaf dit punt bereik je eenvoudig het centrum met het openbaar vervoer. Voordelig parkeren doe je bij het P+R terrein Delft Campus aan de Motorenweg, vlakbij het station in Delft zuid. De NS brengt je meerdere keren per uur in een paar minuten voor €2,60 naar station Delft. 

Gratis parkeren in Delft

Gratis parkeren in Delft is een absolute mogelijkheid! Je moet alleen wel zin hebben in een wandeling of een ritje met het openbaar vervoer. Hier kun je gratis parkeren:

  • Passage de Hoven: in de Hoven passage kun je de eerste 3 uur gratis parkeren. Superfijn als je nog even een boodschap moet halen. Tram 1 stopt voor de deur, dus binnen enkele minuten stap je uit bij het station of voor het Prinsenhof museum. 
  • Het Delftse Hout: de perfecte plek als je natuur en stad met elkaar wilt combineren. Je staat hier namelijk de gehele dag gratis. Het centrum van Delft is te lopen, maar via buslijn 64 ben je binnen no time in de stad. 
  • Woonboulevard Leeuwenstein: bij de woonboulevard kun je niet alleen terecht voor de grootste woonwinkels, parkeren is hier ook altijd gratis. Als je naar het centrum wilt, moet je wel even een eindje wandelen. Binnen 20 minuten sta je voor de Nieuwe Kerk. 
  • Ikea Delft: ook hier geldt dat je nog een kleine wandeling moet maken, maar het is mogelijk om een gratis parkeerplek bij Ikea Delft (proberen) te veroveren. Een leuke bijkomstigheid: je kunt gelijk de oude Oostpoort bewonderen op de weg naar het centrum. 

Goed verzekerd naar Delft

Begin jouw dagje weg naar Delft met een verzekerd gevoel. Bij Allianz Direct bieden we 3 verschillende Autoverzekeringen aan, waarvan er altijd eentje perfect bij jouw situatie past. Wil je direct op zoek naar de voordeligste optie? Lees meer over onze verschillende Autoverzekeringen of sluit direct binnen 2 minuten jouw premie af! 

Was dit artikel nuttig?

Allianz Direct autoverzekering

Ook je autoverzekering afsluiten?

Bij Allianz Direct verzeker je je auto binnen 3 minuten en kun je rekenen op 24/7 directe hulp en service.