Reisverzekering

November 2023

De Kortlopende Reisverzekering van Allianz Direct

Zit je erover na te denken om kort op vakantie te gaan? Of wil je een weekendje weg met de kinderen? We gaan er natuurlijk vanuit dat de vakantie goed verloopt, maar wat nou als je je bagage kwijtraakt of je je enkel verzwikt? Deze onverwachtse kosten zijn natuurlijk erg vervelend op vakantie! Gelukkig kun je je voor deze kosten verzekeren. Maar hoe werkt dat precies? In deze blog vertellen we je alles over onze Kortlopende Reisverzekering.  

Wanneer kies je een kortlopende reisverzekering? 

Zoek je een verzekering voor slechts één reis? Dan is de Kortlopende Reisverzekering een perfecte keuze!  

Je kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering wanneer je één keer per jaar op vakantie gaat. Deze vakantie mag dan niet langer dan 60 dagen duren. Wanneer je voor een kortlopende reisverzekering kiest, zit je niet het hele jaar vast aan de verzekering. Je betaalt dus alleen voor de periode dat je op vakantie bent. Ga je langer dan 60 dagen op vakantie? Dan is het voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dit is vaak goedkoper wanneer je voor een langere periode of vaker op reis gaat.  

Varianten kortlopende reisverzekering 

De Kortlopende Reisverzekering kent Allianz Direct drie verschillende dekkingen: Basic, Comfort en Premium. Hiermee kies je zelf de hoogte van het verzekerde bedrag en het eigen risico. De verschillende varianten kun je ook nog uitbreiden met de Medische Kosten dekking en de Annuleringsverzekering. Ook kun je kiezen voor drie dekkingsgebieden: Europa, Wereldwijd exclusief USA/Canada of Wereldwijd inclusief USA/Canada.  

SOS-hulpverlening

De SOS-hulpverlening is een standaard dekking die onder onze Reisverzekering valt. Hiermee kun je 24/7 rekenen op hulp bij ziekte, ongeval of medisch advies. De Reisverzekering van Allianz Direct is een onderdeel van Allianz Global Assistance en is wereldwijd bereikbaar voor hulp. 

Je bent verzekerd voor extra reis, - en verblijfkosten wanneer er op je vakantie sprake is van:

  • Ziekte;
  • Ongeval;
  • Overlijden;
  • Terugreis vanwege: overlijden/levensgevaar van 1e of 2e graad familieleden;
  • Terugreis vanwege: schade aan eigendommen in Nederland. 

In geval van calamiteiten neem je altijd contact op met onze alarmcentrale. Wij bekijken dan waar je recht op hebt en helpen je met de eventuele terugreis. 

Medische kosten

Ziekte op vakantie is nooit leuk, vooral niet als je de behandelingen zelf moet betalen. Daarom is het altijd een goed idee om medische kosten mee te verzekeren op jouw reisverzekering. De Medisch Kosten dekking is inbegrepen in de Comfort en Premium dekking. Met deze dekking worden dokters- en ziekenhuiskosten op vakantie vergoed. Ook zijn eventuele hulpmiddelen zoals een rolstoel en loopkrukken gedekt. 

Je zult misschien denken dat je zorgverzekering voldoende is voor de medische kosten in het buitenland. Helaas komt het vaak voor dat de basisdekking van de zorgverzekering niet genoeg dekt omdat, de kosten voor zorg in het buitenland hoger liggen dan in Nederland. Wist je dat medische kosten in Spanje tot wel 2x hoger kunnen zijn en in USA zelfs 10 tot 12 keer hoger dan in Nederland? 

Heb je een goede aanvullende zorgverzekering die medische kosten in het buitenland onbeperkt vergoed? Ook dan is het geen slecht idee om medische kosten mee te verzekeren. De medische kosten op jouw reisverzekering dekt namelijk de €385 eigen risico!

Wintersport en Risicosport

Ga je op een wintersportvakantie of neem je letterlijk ‘een sprong nemen in het diepe’ (bungeejumpen)? Zorg er dan voor dat je de optionele dekking Wintersport en Risicosport meeverzekerd. Hiermee zijn eventuele medische kosten door het beoefenen van deze risicosporten gedekt. Ook is jouw sportuitrusting beperkt meeverzekerd. Het verzekerde bedrag is afhankelijk van de dekkingsvariant die je gekozen hebt.

Ongevallendekking

We moeten er niet aan denken, maar soms kan een ongeluk vervelend uitpakken. Wanneer een ongeluk leidt tot blijvende invaliditeit of zelfs overlijden, wordt dit niet gedekt door de medische kosten. De ongevallendekking valt alléén onder de Premium variant van onze Reisverzekering. Wil je blijvende invaliditeit of overlijden op vakantie meeverzekeren? Kies dan onze Premium dekking. De Ongevallenverzekering kan namelijk niet los meeverzekerd worden. 

Bagagedekking

Bagage is het meest essentiële wat je meeneemt op vakantie. Maar wat als jouw bagage kwijtraakt of zelfs gestolen wordt? Dan kun je beroep doen op jouw reisverzekering! Onder de Bagagedekking vallen alle persoonlijke spullen die je op jouw reis meeneemt (met uitzondering van voer- en vaartuigen). Je kunt bijvoorbeeld denken aan je tablet, kleding en reisdocumenten. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de door jouw gekozen dekking. 

Annuleringsverzekering 

Een vakantie kan soms hoog in de kosten lopen en dan is het erg zonde als deze geannuleerd moet worden. Daarom is het verstandig om de Annuleringsverzekering toe te voegen aan jouw reisverzekering. Zo ben je gedekt voor de financiële gevolgen die het annuleren of onderbreken van een vakantie met zich meebrengt. 

Wist je dat je bij Allianz Direct ook gebruik kunt maken van de Annuleringsverzekering wanneer je reisgenoot door ziekte niet meer mag reizen? We willen natuurlijk niet dat je jouw reis ongewenst alleen moet voorzetten! 

Familie reist met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Kortlopende of Doorlopende Reisverzekering van Allianz Direct kun je rekenen op 24/7 SOS hulpverlening op reis en vergoeding voor verloren of vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld zonder zorgen op jouw manier!

Was dit artikel nuttig?