Student notities aan het maken op bed

Mei 2022

Op kamers en verzekeringen: hoe zit dat?

Ga je binnenkort studeren en op kamers in een grote studentenstad? Of woon je al op kamers en ben je druk bezig met het verhuizen van je spullen, het inrichten van je nieuwe kamer en het verkennen van je nieuwe buurt of gemeente? Vergeet dan niet je inboedelverzekering af te sluiten. De inboedelverzekering is er om de inboedel in je studentenkamer te verzekeren. Handig voor wanneer je kostbare apparaten in je kamer hebt staan zoals je laptop en telefoon. In deze blog lees je daar meer over.

Inboedelverzekering voor deeltijdstudenten?

Met je inboedel wordt bedoeld: alle spullen in je huis die je kunt verplaatsen. Onder een inboedel valt schade door onder andere inbraak en diefstal. Aangezien studentenwoningen vaak niet beveiligd zijn en het dus makkelijker is om in te breken, is het goed om te weten waarvoor je verzekerd bent. 

Woon je samen of volg je een deeltijdopleiding? Dan kun je bij ons een Inboedelverzekering afsluiten. Het is natuurlijk hartstikke zonde om je geld opnieuw uit te geven aan een mooie bank of bed. Verzeker daarom je inboedel, zodat je gedekt bent voor inbraak, diefstal, water– en brandschade, storm en neerslag. 

Studenten inboedelverzekering via je ouders

Ben je voltijd student en woon je niet samen? Dan is onze Inboedelverzekering nog voordeliger! Als student val je namelijk onder de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering van je ouders. Als je je studie hebt afgerond of als je samen gaat wonen stopt de dekking en moet je deze zelf afsluiten.

Tips voor studenten

Hieronder worden een aantal tips gegeven die handig zijn als je een uitwonende student bent. Zet deze tips in je notities want ze kunnen nog eens goed van pas komen.

  • Zorg dat je altijd de deuren en ramen op slot doet als je niet thuis bent. Ook als je even boodschappen gaat doen is het belangrijk om alles goed te controleren.
  • Controleer altijd of je fornuis uitstaat en je bijvoorbeeld geen stijl- of krultang aan hebt laten staan. 
  • Laat een bewoonde indruk achter wanneer je weggaat. Zorg dat je dure spullen uit het zicht bewaard of nog beter zelfs: neem ze met je mee.
  • Zorg dat je altijd de bonnetjes bewaart van de dure dingen die je koopt. Die van je laptop bijvoorbeeld. Als er iets wordt gestolen, is het belangrijk om te kunnen bewijzen dat jij de laptop hebt gekocht.
  • Zorg voor goede verlichting binnen en buiten. Vaak kan je al voor een paar euro’s extra lampjes halen waarmee je meer zicht hebt rondom je deuren en ramen.
  • Als je een inboedelverzekering afsluit, stelt de verzekeraar meestal de voorwaarde dat de deur op slot kan. Dit wordt de binnenbraakclausule genoemd. Ook moet er bij schade of diefstal zichtbare schade aan de kamerdeur zijn.

Ga je verhuizen en ben je benieuwd welke administratieve zaken je niet mag vergeten? Lees dan verder in onze administratieve verhuis-checklist

Goed om te weten: wanneer je zelf je mobiel, laptop of tablet laat vallen dekt je inboedelverzekering de schade niet altijd. Kijk hiervoor altijd eerst naar de voorwaarden

Was dit artikel nuttig?

Couple playing guitar

Jouw inboedel is veilig bij ons

Bij Allianz Direct verzeker je de spullen in je huis voor vrijwel alle schade, standaard met €0 eigen risico.