Vrouw met open motorklep auto

9 mei 2023

Pech onderweg: zo kan Allianz Direct je helpen

Je denkt er waarschijnlijk liever niet over na, maar het kan toch gebeuren: pech onderweg. Gewoon in je eigen wijk, langs de snelweg in Nederland of zelfs bepakt en bezakt onderweg naar je buitenlandse vakantiebestemming. Wat nu?  

Elk jaar helpen wij vele gestrande automobilisten weer de weg op. Zowel in Nederland als in de rest van Europa. Maar hoe werkt dit precies? Wat kun je van ons verwachten? Lees snel verder voor een antwoord op al je pechvragen. 

Veilig wachten  

Stel je voor, je rijdt langs de Nederlandse snelweg terug naar huis na een drukke werkdag. Ineens schiet je temperatuurmeter ver in het rood en durf je niet meer verder te rijden. Je wilt je auto zo handig mogelijk parkeren, om rustig op hulp te kunnen wachten. Maar hoe doe je dit precies?  

Breng, om te beginnen, jezelf en je auto in veiligheid. Lukt het niet om een benzinestation of parkeerplaats te bereiken, parkeer dan naast de weg. Draai de wielen naar rechts (van de weg af), zodat je auto – mocht deze van achter worden geraakt – niet de weg op wordt geduwd.  

Zet je alarmlichten aan en plaats de gevarendriehoek op 30 meter afstand achter je auto. Stap uit, doe een veiligheidshesje aan en ga op een veilige plek staan. Achter de vangrail bijvoorbeeld, of in de berm.   

De noodlijn 

Sta je veilig? Bel dan gelijk ons noodnummer. Geef aan dat het om een pechsituatie gaat, en wij verbinden je door met Allianz Global Assistance. Dit ervaren team zal je een paar vragen stellen, en de juiste hulp zo snel mogelijk jouw kant op sturen: meestal binnen een uur.  

Hulp ter plekke  

Heb je onze collega's van het noodnummer gesproken? Waar in Europa je ook staat, er komt direct hulp jouw kant op. Dit geldt voor de snelweg in Nederland, maar ook voor een landweggetje in Zuid-Frankrijk.  

Stel, deze keer ben je op vakantie in de mooie Provance. Je zit met je gezin in de auto, onderweg naar een idyllisch strandje. Picknick mee, parasol achterin, gezellig touren over een toch wat verdacht zandweggetje. En dan gebeurt het: je komt vast te zitten. Na alles geprobeerd te hebben, zit er maar één ding op: het noodnummer bellen.  

Sprake van schade is er in het bovenste geval waarschijnlijk niet, en met de juiste hulp rij je binnen no-time (via een alternatieve route) alsnog naar het strand.  

Wist je dat 80% van onze klanten na een telefoontje met de noodlijn binnen 1 uur weer de weg op kan? Dit geldt natuurlijk voor gevallen zoals het bovenstaande voorbeeld, maar ook voor simpele mankementen aan de auto. Vaak valt de schade erg mee, en dat is maar goed ook.  

Reparatie in een garage  

Lukt het toch niet om je auto ter plekke te repareren? Dan laten we je natuurlijk niet aan je lot over. We vervoeren je auto in dat geval zo snel mogelijk naar een garage in de buurt en brengen jou naar huis of naar je (vakantie)bestemming.  

Als laatste ben je met de auto onderweg naar vrienden in het noorden van Denemarken. Een lange rit, en in het zuiden van het land hapert je auto. Wat blijkt na een onderzoek van ons Pechhulp-team? Een complex mechanisch probleem, waarvoor de auto toch even naar de lokale garage moet. Jij bevindt je echter ver van huis, en ver van je eindbestemming. Wat nu?  

Ben je op weg naar een locatie op meer dan 50 kilometer afstand? Dan kunnen we – wanneer nodig – een hotel voor je regelen. Hier kun je maximaal 3 dagen rustig wachten tot de reparatie is afgerond. Ook krijg je een vervangende auto van ons, zodat je alsnog de omgeving kunt verkennen. 

Reparatie in Nederland

De kans is heel erg klein, maar hij is er wel. Is een reparatie in het buitenland niet mogelijk binnen 10 werkdagen? Dan regelen wij dat je auto naar Nederland wordt vervoerd. Als het om een groene kaart land gaat, tenminste. 

Kost het transport naar Nederland meer dan de dagwaarde van je auto? Dan voeren wij de auto ter plekke af en betalen we de kosten die hiermee samenhangen. Jij krijgt dan de dagwaarde van je auto vergoed.  

Welke verzekering heb je nodig?  

Het bovenstaande scenario klinkt vervelend, maar gelukkig is de kans dat dit je overkomt erg klein. Waarschijnlijk ben je gewoon binnen een uur weer op weg, of wordt je auto netjes gerepareerd bij een lokale garage. En dat is fijn, want zo hoef je je reisplannen niet te wijzigen.  

Wil jij 24 uur per dag en 7 dagen per week onze hulp kunnen inschakelen? Dan heb je de Allianz Direct Pechhulp verzekering nodig. Voor een kleine toeslag per maand voeg je deze extra zekerheid toe aan je WA-, Beperkt Casco- of All Risk verzekering.  

Meer weten over deze verzekeringen of over de voorwaarden van onze Pechhulp verzekering? Lees dan snel verder of bereken direct je premie.  

Was dit artikel nuttig?

Familie loopt buiten

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.