Verzekeringen vergelijken

Oktober 2022

Vergelijken: Waar moet je op letten bij je verzekeringen?

Het einde van het jaar is weer in zicht, wat betekent dat je weer kan overstappen van zorgverzekering. Velen zien dit ook als een goed moment om al hun andere verzekeringen onder de loep te nemen. Maar waar moet je allemaal op letten bij je verzekeringen? Lees snel verder voor vier handige tips!

1. Vergelijken, vergelijken, vergelijken

Met verzekeringen werkt het eigenlijk precies hetzelfde als met andere dingen die je koopt: door goed te vergelijken kan je veel geld besparen. Gebruik de vergelijkingssite Independer.nl zodat je in één oogopslag kan zien wat de goedkoopste verzekering is en hoeveel je kan besparen. Laat je niet alleen leiden door de prijs, maar let ook op of de verzekering goede voorwaarden heeft. Wist je bijvoorbeeld dat de Autoverzekering van Allianz Direct uitgeroepen is tot Beste Keus 2022 vanwege onze scherpe prijs én uitstekende voorwaarden?

2. Check elk jaar of je nog tevreden bent met de dekkingen

Een goed voorbeeld is je woonverzekering. Door de jaren heen verzamel je steeds meer spullen en stijgt dus waarschijnlijk de waarde van je inboedel. Let daarom goed op of de verzekerde waarde van de verzekering die je aanhoudt nog voldoende is. Tip: Hier hoef je niet op te letten bij de Inboedelverzekering van Allianz Direct, aangezien je bij ons ‘garantie tegen onderverzekering’ hebt.

Ook bij je Autoverzekering is dit van toepassing. Zodra je auto steeds ouder wordt en in waarde daalt, loont het vaak niet meer om de hoogste All Risk dekking af te sluiten. Misschien past een lagere dekking tegenwoordig beter bij je auto en kan je een hoop premie besparen.

Extra tip: Check op je polisblad ook de kilometrage van je autoverzekering en of dit nog bij jouw situatie past. Misschien ben je vaker vanuit huis aan het werken of pak je vaker de trein wegens de hoge benzineprijzen. Als je minder kilometers per jaar maakt, kan je premie bij veel verzekeraars omlaag.

Hetzelfde geldt voor je Reisverzekering. Heb je een Reisverzekering met Werelddekking afgesloten, maar ben je voorlopig niet van plan om verre reizen te maken? Kies voor een lagere dekking zodat je niet onnodige premie betaalt.

3. Schrap dubbele verzekeringen

Afgelopen jaren heb je waarschijnlijk steeds meer verzekeringen afgesloten. Het kan zomaar zijn dat je voor sommige schades dubbel verzekerd bent, zonder dat je het doorhebt. Of misschien ben je wel gaan samenwonen met je partner en betalen jullie nu beide voor dezelfde verzekeringen.

Veel mensen zijn bijvoorbeeld zowel via hun Reisverzekering als voor hun zorgverzekering verzekerd voor Medische Zorg in het buitenland. Controleer dus goed welke verzekeringen je allemaal hebt en of je bepaalde (aanvullende) verzekeringen kan opzeggen.

4. Sluit je verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af

Vaak krijg je korting als je meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit. Bovendien scheelt het je ook een hoop administratief werk én is het een stuk overzichtelijker!

Op zoek naar verzekeringen met een scherpe premie, uitstekende voorwaarden en €0 Eigen Risico? Bereken snel en eenvoudig je premie bij de Autoverzekering, Woonverzekering en Reisverzekering van Allianz Direct!

Was dit artikel nuttig?

Vrouw ruikt buiten aan kruiden

Premie Alert: nooit meer te veel betalen

Niemand wil te veel betalen voor een autoverzekering. Als je je bij ons verzekert, krijg je daarom een gratis Premie Alert. Hiermee brengen we je op de hoogte als je kunt besparen.