Schade en pech verschil

September 2022

Wat is het verschil tussen schade en pech?

Het verschil tussen schade en pech, hoe zit dat nou?

Of je nu schade aan je auto hebt of met pech aan je auto langs de weg staat – het is beiden erg vervelend. Toch zijn er belangrijke verschillen tussen schade en pech, die voor jou handig zijn om te weten. In deze blog lees je meer over de verschillen tussen schade en pech en lichten we toe wat de mogelijke impact van schade of pech is op de dekking van jouw verzekering. Want wat is nou eigenlijk precies het verschil tussen schade en pech?

Wat valt er onder schade?

We spreken van schade wanneer je niet meer kunt rijden met je auto door schade die is veroorzaakt door een invloed van buitenaf. Iets of iemand heeft er dus voor gezorgd dat jouw auto niet verder kan rijden. Denk hierbij aan een eenzijdig ongeluk of een ongeluk met iemand anders. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld een lekke band hebt als gevolg van het rijden door een kuil, telt als schade. Check op de pagina’s WA, Beperkt Casco en All Risk in welke gevallen je bent gedekt voor schade met jouw autoverzekering.

Wat valt er onder pech?

We spreken van pech wanneer je niet meer kunt rijden met je auto, maar dit niet veroorzaakt is door een ongeval. Pech is het niet kunnen rijden met je auto door mechanisch falen van je auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een accu die het niet meer doet, waardoor de auto niet wilt starten of opeens stopt met rijden.

Bij pech en technische storingen vergoedt de verzekeraar geen kosten voor de reparatie. Bij schade door een aanrijding of ongeval vaak wel. Het is dus slim om goed te weten hoe je verzekerd bent. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Als je een aanvullende Pechhulp-dekking afsluit op het moment dat je met pech langs de weg staat, ben je al te laat.

Nog steeds niet zeker van het verschil tussen pech en schade?

Schadecoach Sebastiaan geeft als tip de volgende vuistregel om te onthouden: “Dashboardlampjes is pech, auto die boem doet is schade.”. 

Goed verzekerd?

Pech kan iedereen overkomen. Dan wil je uiteraard wel goed geholpen worden. Met onze Pechhulp verzekering kun je op hulp rekenen in heel Europa en komen zo snel mogelijk naar je toe: meestal binnen een uur. Als het kan, repareren we je auto ter plekke. 80% van de gevallen kan na hun telefoontje binnen een uur weer de weg op. Lukt repareren niet direct? Dan brengen we jou naar je bestemming en je auto naar de garage. Kan jij weer verder met je dag.

Was dit artikel nuttig?

Familie loopt buiten

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.