Wanneer reisverzekering afsluiten?

Bij Allianz Direct:

  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage meeverzekerd

  • Keuze uit 60 of 90 dagen reizen

  • Europa of Wereldwijd incl. USA en Canada

  • Inclusief goede corona dekking

Wanneer sluit je een reisverzekering af? Allianz Direct biedt je de beste verzekering voor een onbezorgde vakantie. Bereken meteen je premie.

Vader en dochter lopen langs de zee

Wanneer een reisverzekering afsluiten voor de vakantie?

De reisverzekering is een van de populairste verzekeringen in Nederland. Met een reisverzekering ben je tijdens je vakantie verzekerd voor diefstal en schade van je bezittingen. Ook bij ziekte of overlijden ondersteunt de reisverzekering bij de kosten. Maar wanneer is een reisverzekering afsluiten daadwerkelijk noodzakelijk?

Wanneer een reisverzekering afsluiten: niet verplicht, wel aanbevolen

Hoewel een reisverzekering afsluiten niet vereist is, biedt het belangrijke voordelen voor als je op vakantie bent. De voornaamste reden om een reisverzekering af te sluiten, is dat je 24 uur per dag en 7 dagen per week hulpverlening ontvangt op het moment dat je in een onvoorziene noodsituatie belandt. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met een ongeval, ziekte of overlijden. De alarmcentrale van Allianz Direct staat waar dan ook ter wereld voor je klaar om begeleiding te bieden bij het vervroegd afbreken van de vakantie of juist een langer verblijf. Deze gebeurtenissen bedragen al snel duizenden euro´s, die bij geen enkele zorgverzekering worden gedekt. Wanneer een reisverzekering afsluiten in deze situaties geld bespaart, is dit aan te raden.

Wanneer een reisverzekering afsluiten in Nederland?

Bij het afsluiten van een reisverzekering van Allianz Direct heb je de keuze uit een dekking binnen Europa of voor de hele wereld. Het is afhankelijk van je reisplannen welk type dekking voor jou geschikt is. Met een Allianz Direct reisverzekering ben je ook gedekt voor schade en verlies tijdens de vakantie in Nederland. Je moet in dat geval wel kunnen aantonen dat je je overnachting van tevoren had gereserveerd. Dit kun je bijvoorbeeld laten zien door middel van facturen of een boekingsbevestiging. Ben je vanuit Nederland onderweg naar het buitenland of juist op de terugreis van je vakantiebestemming? Ook dan ben je gedurende de reis in Nederland verzekerd.

Wanneer een reisverzekering afsluiten met aanvullende dekking?

Allianz Direct biedt je de mogelijkheid om de doorlopende reisverzekering met aanvullende dekkingen uit te breiden. Je hebt hierbij de keuze uit een Annuleringsverzekering, Medische Kosten en Wintersporten en Risicosporten.

  • Annuleringsverzekering: Als je onverwacht je vakantie moet annuleren of onderbreken, vergoedt de annuleringsverzekering de kosten die je hiervoor moet maken. Ook als je bijvoorbeeld vertraging hebt op de heenreis van meer dan 8 uur ontvang je een vergoeding van de reisverzekeraar.
  • Medische Kosten: De zorgverzekering dekt in de meeste gevallen de medische kosten in het buitenland niet volledig. Door de aanvullende dekking Medische Kosten bij Allianz Direct af te sluiten, ben je gedekt voor onvoorziene ziektekosten tijdens je vakantie. Van de tandartskosten bij een valpartij naast het zwembad tot een vergoeding van een rolstoel door een gebroken been na een ongeluk.
  • Wintersporten en Risicosporten: Met deze aanvullende verzekering verzeker je de materiële schade die gedurende de wintersportvakantie kan ontstaan. Ook als je door diefstal of schade een vervangende skiuitrusting moet huren, worden de kosten door Allianz Direct vergoed. Ook bij andere sporten is deze aanvullende dekking een aanrader, zoals bij kitesurfen, duiken of klimsporten.

Sluit een reisverzekering af bij Allianz Direct

Ben je benieuwd welke reisverzekering voor jou het meest geschikt is? Bereken dan hier eenvoudig je premie of neem contact op voor de voorwaarden.

Familie loopt buiten met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren en vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Was dit artikel nuttig?