Wanneer reisverzekering afsluiten?

Bij Allianz Direct:

  • Scherpe premie, uitgebreide dekking

  • Kortlopende of Doorlopende verzekering

  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage meeverzekerd

  • Aan te vullen met dekking Wintersporten en Risicosporten

Wanneer moet je een reisverzekering afsluiten? Lees alles over de beste verzekering voor een onbezorgde vakantie. Bereken meteen je voordelige premie bij Allianz Direct.

Vader en dochter lopen langs de zee

Wanneer een reisverzekering afsluiten voor de vakantie?

De Reisverzekering is een van de populairste verzekeringen in Nederland. Met een reisverzekering ben je tijdens je vakantie verzekerd voor diefstal en schade van je bezittingen. Ook dekt de reisverzekering kosten bij ziekte of overlijden tijdens vakantie. Wanneer is een reisverzekering afsluiten nu echt noodzakelijk?

Wanneer een reisverzekering afsluiten: niet verplicht, wel aanbevolen

Hoewel een reisverzekering afsluiten niet verplicht is, biedt het belangrijke voordelen voor als je op vakantie bent. De voornaamste reden om een reisverzekering af te sluiten, is dat je 24 uur per dag en 7 dagen per week hulpverlening ontvangt op het moment dat je in een onvoorziene noodsituatie belandt. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met een ongeval, ziekte of overlijden. De alarmcentrale van Allianz Direct staat waar dan ook ter wereld voor je klaar om begeleiding te bieden bij het vervroegd afbreken van de vakantie of juist een langer verblijf. Deze gebeurtenissen kosten al snel duizenden euro´s, die door geen enkele zorgverzekering worden gedekt. Een reisverzekering afsluiten is raadzaam omdat je je daarmee verzekert voor deze situaties.

Wanneer een reisverzekering afsluiten in Nederland?

Voor het afsluiten van een reisverzekering van Allianz Direct kun je kiezen tussen dekking binnen Europa of de hele wereld (exclusief óf inclusief de Verenigde Staten en Canada). Het is afhankelijk van je reisplannen welk type dekking voor jou geschikt is. Met een Allianz Direct reisverzekering ben je ook gedekt voor schade en verlies tijdens de vakantie in Nederland. Je moet in dat geval wel kunnen aantonen dat je je overnachting van tevoren had gereserveerd. Dit kun je bijvoorbeeld laten zien door middel van facturen of een boekingsbevestiging. Ben je vanuit Nederland onderweg naar het buitenland of juist op de terugreis van je vakantiebestemming? Ook dan ben je gedurende de reis in Nederland verzekerd.

Wanneer een reisverzekering afsluiten met aanvullende dekking?

Allianz Direct biedt je de mogelijkheid om je kortlopende of doorlopende reisverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld de dekking Wintersporten en Risicosporten. Met deze aanvullende dekking verzeker je de materiële schade die kan ontstaan tijdens de wintersportvakantie. Ook als je door schade of diefstal vervangende skiuitrusting moet huren, vergoedt Allianz Direct de kosten. Deze aanvullende dekking is ook een aanrader voor andere sportieve activiteiten tijdens je vakantie, zoals abseilen of paragliden. Gaat je reis onverwacht niet door of moet je de vakantie eerder afbreken, bijvoorbeeld wegens ziekte? Met een Annuleringsverzekering krijg je de kosten vergoed die hiermee gemoeid zijn.

Sluit een reisverzekering af bij Allianz Direct

Ben je benieuwd welke reisverzekering voor jou het meest geschikt is? Bereken dan hier eenvoudig je premie of neem contact op voor de voorwaarden.

Familie loopt buiten met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren en vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Was dit artikel nuttig?