andere afbeelding nodig

Oktober 2023

Al onze verzekeringen op een rijtje

Er bestaan veel verschillende verzekeringen en aanvullende dekkingen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Benieuwd naar al onze verzekeringsproducten? We hebben ze voor je op een rijtje gezet! 

Autoverzekeringen  

WA verzekering 

De WA-verzekering is een verplichte verzekering die je afsluit voor een auto. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s ouder dan 12 jaar. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade die je per ongeluk aan anderen veroorzaakt. Zo is de gedupeerde bij een schade altijd gedekt voor financiële gevolgen.  

WA Beperkt Casco verzekering 

De WA Beperkt Casco-dekking wordt meestal gekozen voor auto’s tussen de 6 en 12 jaar. Met deze dekking ben je verzekerd bij storm-, natuur-, brand-, inbraak- en ruitschade. Rijd je onverhoopt een wild dier aan of is je auto gestolen? Ook voor deze situaties ben je verzekerd met de WA Beperkt Casco-dekking.  

All Risk verzekering 

De All Risk-dekking is de hoogste dekking binnen de autoverzekering. Deze dekking wordt vaak gekozen voor jonge auto’s tot 6 jaar. Je bent verzekerd voor alle schades die onder de WA Beperkt Casco vallen en voor schades aan je eigen auto door eigen schuld, niet verhaalbare schade of vandalisme. Ben je tegen een andere auto aangebotst en heeft jouw auto ook schade? Dan ben je met de All Risk-dekking verzekerd voor deze situatie. 

Aanvullende dekkingen - Auto 

Inzittendenverzekering 

De meest gekozen aanvullende dekking is de Inzittendenverzekering. Deze dekking is vooral belangrijk voor de bestuurder. De inzittenden kunnen namelijk beroep doen op de WA-dekking wanneer zij letsel oplopen door een verkeersongeluk dat veroorzaakt is door de bestuurder. Maar waar kan de bestuurder aankloppen wanneer dit letsel oploopt door eenzijdige- of schuldschade? Bij onze Inzittendenverzekering natuurlijk! De Inzittendenverzekering dekt letselschade tot €1.000.000 per schadegeval. Loop je door het ongeval tijdelijk of volledig inkomen mis? Ook dan wordt dit aangevuld door de Inzittendenverzekering.  

Rechtsbijstandverzekering

Je wilt er niet aan denken, maar wat als de merkdealer een garantie belooft bij de koop van jouw auto en dit uiteindelijk niet nakomt? Dit kan zorgen voor een juridisch geschil waarbij de kosten enorm kunnen oplopen. Wanneer je de Rechtsbijstandverzekering hebt, ben je verzekerd bij een juridisch geschil voor koop/verkoop of herstel van jouw auto met een merkdealer en BOVAG/focwa aangesloten garage. Verder ben je verzekerd voor juridisch hulp in verkeersconflicten ook in het ov, op de fiets en te voet.   

Verlengde nieuwwaarde 

Heb je een nieuwe auto die jonger is dan 1 jaar? Dan is het verstandig om de Verlengde Nieuwwaarde mee te verzekeren. Je bent dan verzekerd bij diefstal en total loss. Je krijgt met deze dekking de volledige nieuwwaarde uitgekeerd. Je hoeft dus niet opnieuw te sparen om dezelfde auto aan te schaffen. De dekking vervalt automatisch na 3 jaar en dekt auto’s tot €100.000.  

Verlengde aanschafwaarde 

Heb je een jonge auto die ouder is dan 1 jaar maar jonger dan 6 jaar? Dan kun je de Verlengde Aanschafwaarde toevoegen op jouw verzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor de aanschafwaarde bij diefstal van de auto of wanneer de auto niet meer gerepareerd kan worden na schade. Je krijgt dan de aanschafwaarde uitgekeerd, zodat je precies dezelfde auto opnieuw kunt aanschaffen. De dekking vervalt automatisch in het verzekeringsjaar dat de auto 8 jaar wordt.  

Pechhulp  

Het kan iedereen overkomen: je auto uitvalt ineens uit of wilt niet meer starten. Met de Pechhulp-dekking ben je verzekerd van hulp bij pech onderweg! De dekking geldt ook voor jouw eigen postcodegebied en is kenteken gebonden. Je kunt ons 24/7 bereiken om pech te melden en je kunt meestal binnen een uur weer de weg op!  

Vrije reparatiekeuze 

Ben je gehecht aan je eigen garage en wil je jouw auto daar laten repareren? Controleer dan of deze garage een aangesloten hersteller is via ons Topherstel netwerk. Is de garage geen tophersteller? Dan is het verstandig om de Vrije Reparatiekeuze toe te voegen op jouw verzekering. Allianz Direct werkt namelijk samen met topherstel.nl. Wanneer je geen vrije reparatiekeuze hebt, moet je naar een tophersteller Allianz Direct mee samenwerkt. Wanneer je alsnog naar een niet aangesloten hersteller gaat, wordt er €500 minder uitgekeerd.  

Woonverzekeringen 

Opstalverzekering 

Met de Opstalverzekering ben je verzekerd voor alles wat aard- en nagelvast zit aan jouw woonhuis. Vrijwel alle schade die veroorzaakt wordt aan het woonhuis is gedekt. Ook je zonnepanelen die op het dak bevestigd zijn, vallen onder de dekking. Wil je de dekking uitbreiden? Dan kan dit met de All Risk dekking. Je bent dan verzekerd voor alle onvoorziene en plotselinge gebeurtenissen die niet vermeld staan in de polisvoorwaarden. Je kunt hierbij denken aan een hijskraan die omvalt en op je dak terecht komt.  

Inboedelverzekering 

Met de Inboedelverzekering zijn vrijwel alle verplaatsbare spullen in jouw woning verzekerd in het geval van bijvoorbeeld: brand-, inbraak-, water en natuurschade.  Heb je per ongeluk zelf schade veroorzaakt aan jouw inboedel? Met de Allrisk-dekking zijn schades die je per ongeluk zelf veroorzaakt aan jouw inboedel ook verzekerd.  

Aansprakelijkheidsverzekering 

Heb je per ongeluk schade veroorzaakt aan spullen van een ander? Geen zorgen! Met de Aansprakelijkheidsverzekering ben je wereldwijd verzekerd voor schade die jij toebrengt aan een ander of aan spullen van iemand anders. Je moet wel wettelijk aansprakelijk zijn. Deze dekking kun je afsluiten voor jezelf en alle andere personen die ingeschreven staan op jouw adres. 

Glasverzekering 

Huur je een woning en heb je een Inboedelverzekering? Dan kun je glas extra meeverzekeren door te kiezen voor een glasverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd wanneer je schade aan het glas van jouw woning hebt. Het glas moet wel licht doorlatend zijn of bedoeld zijn om een ruimte of de woning af te sluiten. 

Reisverzekeringen 

Basic 

Wil je zorgeloos op reis? Met de Basic-dekking ben je verzekerd voor schade die tijdens de reis verloren, beschadigd of gestolen wordt met een maximum verzekerd bedrag van €1000. Heb je assistentie nodig bij nood of moet je geëvacueerd worden? Dan kun je 24/7 gebruik maken van de travel assistance. Wij helpen je dan door het geven van informatie, vertaaldiensten voor medische termen en bijstand in geval van verlies of diefstal van je reisdocumenten en paspoort. Deze dekking kun je upgraden door de medische kosten mee te verzekeren.  

Comfort 

Bij de Comfort verzekering ben je wat uitgebreider verzekerd dan bij de Basic-verzekering. Zo is je bagage tot €2.000 verzekerd en kun je, behalve de aanvullende medische dekking, ook de Annuleringsverzekering tot €1500 en de winter, - en risicosport dekking toevoegen. Kun je dus onverhoopt niet op vakantie of moet je jouw vakantie eerder stoppen? Dan is een Annuleringsverzekering erg handig om te hebben. Deze kun je toevoegen tot 14 dagen na boekingsdatum.  

Premium 

De Premium-dekking is de hoogste dekking van onze reisverzekering. Hierbij is jouw bagage gedekt tot €3.000 en kun je kiezen voor de aanvullende medische dekking, de Annuleringsverzekering tot €3.000 en de winter- en risicosport dekking. Ga je skiën en loop je letsel op? Dan heb je geen dekking bij de standaard medische dekking. Hiervoor moet je aanvullend verzekerd zijn met de dekking Wintersporten en Risicosporten. 

 

Vrouw aan de telefoon

Heb je een WA autoverzekering nodig?

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht voor alle autorijders. Sluit direct deze basisdekking af en ga zonder zorgen de weg op.

Was dit artikel nuttig?