Wintersport auto

Oktober 2022

Voordelig op wintersport gaan

Hoewel de meeste mensen denken dat op wintersport gaan heel duur is, hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Een wintersport kun je namelijk zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. Een heleboel heb je zelf in de hand, zoals de bestemming en accommodatie, en gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden waar je niet altijd de hoofdprijs betaalt. Benieuwd hoe je met een kleiner budget tóch een hele fijne vakantie in de sneeuw kan beleven? Lees dan snel verder voor 6 tips om je wintersport betaalbaar te houden!

1. Kies voor minder bekende skigebieden

Als je aan wintersport denkt, denk je waarschijnlijk al gauw aan de bekende, grote skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland. Deze skigebieden zijn erg populair en het zal je niet verbazen dat de prijzen daar ook een stuk hoger liggen. Wil je voordelig op wintersport gaan? Probeer grote skigebieden te vermijden en ga op zoek naar wat kleinere skigebieden. Hier heb je niet zoveel pistekilometers als in grote gebieden en zijn de faciliteiten misschien wat minder luxe, maar hier kun je wel flink mee besparen. Bovendien is het in kleinere gebieden ook een stuk rustiger en hoef je dus nooit lang te wachten bij de skiliften!

Niet alleen per gebied, maar ook per land kunnen de prijzen enorm verschillen. Wist je dat je ook in Polen, Tsjechië en zelfs Bulgarije skigebieden hebt? Deze landen worden steeds populairdere wintersportbestemmingen aangezien de prijzen er een stuk lager liggen, je vrijwel het hele seizoen gegarandeerd sneeuw hebt en het er een stuk rustiger is.

2. Ga in het laagseizoen

De drukste en populairste weken van het skiseizoen, zoals tijdens kerst, oud en nieuw, carnaval en de voorjaarsvakantie, zijn uiteraard ook de duurste weken. Ben je niet gebonden aan de schoolvakanties? Grijp dan je kans om in het laagseizoen te boeken, dan zijn er vaak ook leuke aanbiedingen te vinden! Voor de goedkoopste accommodaties kan je het best begin maart boeken.

3. Boek al voor of tijdens de zomer

De meeste mensen boeken hun wintersport na de zomer. Het is daarom slim om die mensen voor te zijn en al tijdens de zomermaanden of zelfs eerder te boeken. Meestal kan je dan ook nog eens gebruik maken van een mooie vroegboekkorting en heb je ook nog eens veel keuze uit accommodaties. Zo verzeker je jezelf van een fijn hotel of appartement en bespaar je ook nog eens op kosten!

4. Ga een lang weekend

Veel aanbieders bieden miniski’s aan van donderdag tot zondag of maandag. Dat is veel goedkoper dan een volle week op de latten staan! Als je minder lang gaat betaal je minder voor de accommodatie, levensonderhoud én heb je een goedkopere skipas. Zo ben je toch even lekker een paar dagen in de sneeuw en is het een stuk betaalbaarder.

5. Bespaar op materiaal

Als je op wintersport gaat, heb je heel veel materiaal nodig. Denk aan een helm, waterdichte handschoenen, ski-jas, skibroek, thermokleding, skisokken, een snowboard of ski’s, en zo kan je nog wel even door gaan. Ga je niet zo vaak op wintersport? Vraag dan of iemand in je familie of vriendenkring nog skimateriaal voor je te leen heeft, dat scheelt een heleboel. Is dat niet het geval? Probeer dan tweedehands materiaal te scoren door bijvoorbeeld een kijkje te nemen op Marktplaats.

6. Neem zelf lunch mee

Natuurlijk is het heel makkelijk om elke middag bij een gezellige skihut te lunchen, maar goedkoop is dat niet. Een makkelijke manier om geld te besparen is door een aantal dagen zelf lunch, snacks en drinken (in een thermoskan) mee te nemen naar de piste. En natuurlijk kan je jezelf af en toe echt wel even trakteren op bijvoorbeeld een warm soepje of warme chocomelk. 

Koppel in de auto aan het lachen

Wintersporten en Risicosporten

Ga je op wintersport of houd je van andere risicosporten? Met de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten zijn jij én je (winter)sportuitrusting goed verzekerd. Kies voor deze aanvullende dekking op je Reisverzekering en ga zorgeloos op reis.

Was dit artikel nuttig?