Koppel op straat lachend

De belangrijkste veranderingen in de voorwaarden

Net als iedere verzekeraar, vernieuwen wij jaarlijks onze voorwaarden en service. Hier vind je de belangrijkste veranderingen in de polisvoorwaarden van onze autoverzekering.

Dit verandert er voor iedereen

Met Allianz Direct gaan we voor een digitale toekomst. We zullen je sneller, makkelijker en beter helpen, maar je kunt straks ook veel zelf. In Mijn Account regel je veel zaken 24/7 gewoon online. Verder krijg je onze berichten via e-mail en niet meer per post. Ook kun je met ons chatten voor vragen.

Wat ook hoort bij snelle hulp, is een snellere betaling als je schade hebt. Betalen gaat nu met een automatische incasso en de kwartaalbetaling vervalt. Wil je je premie per jaar betalen? Dan krijg je een premiekorting van 3%. We incasseren met een Duits IBAN, te herkennen aan de letters DE.

Je krijgt een betaaltermijn van maximaal 24 dagen. Als je niet binnen die tijd betaalt, beëindigen we je verzekering.

Dit verandert bij een ongeluk in het buitenland

Bij een ongeluk in het buitenland heb je tijdens de reparatie nu maximaal 15 dagen recht op een vervangende auto. Eerst waren dat maar 7 dagen. Als de auto in het buitenland niet binnen 10 dagen gerepareerd kan worden, dan brengen we deze naar Nederland. Eerst was dit al na 4 dagen.

Heb je niet per se een vervangende auto nodig? Dan kun je vanaf nu ook kiezen voor een dagvergoeding van €30. Daarnaast heb je, als het niet anders kan, nu ook recht op een hotelovernachting op de weg terug naar huis of je eindbestemming.

Heb je een WA-verzekering? Dan helpen we je nu dus ook. Je betaalt met deze dekking helaas nog wel zelf voor de reparatiekosten.

Dit verandert als je een Beperkt Casco of All Risk verzekering hebt

Recht op vervangend vervoer bij diefstal en total loss
Bij diefstal heb je nu maximaal 30 dagen recht op vervangend vervoer. Eerst was dit maar maximaal 20 dagen voor allebei de dekkingen. Als je auto total loss is heb je nu maximaal 15 dagen recht op vervangend vervoer. Eerst was dit bij een Beperkt Casco verzekering maximaal 7 dagen en bij All Risk maximaal 30.

Voor All Risk vervalt de vergoeding van een noodreparatie tot 125 euro en vervoer naar een garage.

Je auto-accessoires nu verzekerd tot €3.500
Dit gaat om ingebouwde accessoires die niet in of op je auto zaten toen deze uit de fabriek kwam. Hiervoor was je maar gedekt tot €2.500.

Dagwaarde van accessoires, audio en navigatie.
Bij schade wordt de waarde nu bepaald op basis van dagwaarde. Dit was voorheen op basis van afschrijving. We kunnen nu specifieker kijken wat de waarde is.

Je autosleutel
Is je autosleutel gestolen? Dan is deze verzekerd. Verloren? Dan helaas niet meer.

Schade door dieren
Je was al verzekerd voor schade door een aanrijding met een dier. Nu ben je dat ook voor schade door knagende dieren.

Dit verandert als je aanvullende dekkingen hebt

Met Allianz Direct Pechhulp standaard verzekerd in heel Europa
We maken geen onderscheid meer tussen Pechhulp Nederland en Pechhulp Europa. Je kunt dus zonder zorgen met je auto op vakantie in heel Europa!

Het recht op een vervangende aanhangwagen vervalt.

Inzittendenverzekering geldt voor 1 auto
Met de inzittendenverzekering zijn alleen alle inzittenden en spullen gedekt in de auto die je bij ons verzekerd hebt.

De uitgebreidere dekking voor gezinsleden die op hetzelfde adres wonen en voor andere auto’s waar je in rijdt die niet bij ons verzekerd zijn, vervalt.

Was dit artikel nuttig?

De nieuwe voorwaarden

Ook een woonverzekering afsluiten?

Bij ons verzeker je nu ook je inboedel en/of je huis precies zoals jij dat wilt.

Sluit direct af
Allianz Direct woonverzekering

Een mooi compliment

  • star 0
  • star 1
  • star 2
  • star 3

Onze klanten beoordelen ons met 4 sterren op Independer (22.828 reviews).

83 %