Autoverzekering in het buitenland

Bij al onze verzekeringen:

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 directe hulp & service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Ga je binnenkort op vakantie met je auto? Of rijdt je vaak in het buitenland? Check dan of je ook in het buitenland bent verzekerd.

Gezin bij grijze auto met koffer

Ga je binnenkort op vakantie met de auto? Dan is het verstandig vooraf te kijken wat de voorwaarden van jouw autoverzekering in het buitenland zijn. Ga je een tijdje voor werk naar het buitenland en vertrek met je eigen auto? Check dan van tevoren bij je autoverzekering wat hun voorwaarden in het buitenland zijn. Bij Allianz Direct ben je bijvoorbeeld niet gedekt als je auto meer dan de helft van het jaar in het buitenland is. En ben je lid van de wegenwacht? Controleer dan of je een abonnement hebt met pechhulp in het buitenland. Heb je dit niet – dan kun je pechhulp voor het buitenland ook afsluiten via je verzekeringsmaatschappij.

Autoverzekering voor het buitenland: alle opties

Wil je een autoverzekering in het buitenland afsluiten? Dan is het belangrijk goed te kijken naar je wensen en behoeften. Kijk welke verzekering bij jouw auto past:

  •  Met een All Risk-verzekering betaal je elke maand een hoge premie, maar wordt alle schade aan je eigen auto en die van anderen vergoed. Deze verzekering is vooral aan te raden als je auto een hoge dagwaarde heeft of jonger is dan vijf jaar;
  •  Een Beperkt Casco-verzekering dekt schade door diefstal, brand en natuurgeweld. Kies voor deze autoverzekering buitenland als je auto tussen de vijf en tien jaar oud is of een lagere dagwaarde heeft;
  •  De WA-verzekering is de goedkoopste keuze. Hierbij is alleen schade die jij bij anderen veroorzaakt verzekerd. Deze verzekering is de beste keuze voor oude auto's met een lage dagwaarde.

De juiste verzekering voor het buitenland kiezen is vrij gemakkelijk. Gebruik een online tool en kies de autoverzekering voor het buitenland die het beste bij jouw situatie past.

Autoverzekering voor het buitenland bij Allianz Direct

Wil je een autoverzekering in het buitenland afsluiten? Dat kan bij Allianz Direct: onze verzekeringen kun je online aanvragen. Autoverzekeringen van Allianz Direct staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding. De premie is laag en de voorwaarden zijn gunstig. Kies je onze verzekering voor het buitenland? Dan heb je een verzekering met een standaard eigen risico van €0,- die je dagelijks kunt opzeggen of wijzigen. 

Bij Allianz Direct ben je niet verzekerd als je auto een buitenlands kenteken heeft, als je meer dan 6 maanden per jaar in het buitenland bent of als je naar het buitenland verhuist. 

Tip! Vakantie geboekt en verzekeringen rond? Dan is het tijd om in te pakken! Wat mag er niet ontbreken in je koffer of tas? Je leest het in onze overzichtelijke inpaklijst voor de vakantie

Expert Ron Adams Allianz Direct

Expert Ron Adams

Ron is niet alleen Head of Marketing & Sales, maar hij verdiept zich ook in productinhoudelijke kennis op het gebied van auto- en woonverzekeringen. Daarom weet hij als expert de juiste informatie op tafel te leggen en nieuwe informatie van de juiste kennis en checks te voorzien. Bovenal heeft Ron altijd een antwoord op jouw vragen over de Autoverzekering en Woonverzekering van Allianz Direct. 

Familie loopt buiten

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.