Import auto verzekeren

Staat je import auto al op een Nederlands kenteken? Dan kun je deze verzekeren bij Allianz Direct:

  • 24/7 directe hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Man kijkt achteruit in auto

Import auto verzekeren

Bij het importeren van een auto uit het buitenland komt van alles kijken. Voordat je met de auto de weg op mag, moet deze door het RDW worden gekeurd. Zodra je de weg op gaat – ja, ook als je alleen naar het keuringsstation rijdt – heb je een autoverzekering nodig. Bij Allianz Direct kun je pas terecht als je auto op een Nederlands kenteken staat. Ben je nog niet zover? Lees dan hier waar je op moet letten bij het importeren en verzekeren van je nieuwe auto.

Import auto verzekeren: waar let je op?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij een import auto verzekeren. Je kunt bij de RDW een eendagskenteken aanvragen en het kenteken gebruiken om de auto te verzekeren (let op: dit kan dus niet bij Allianz Direct). Je bent wettelijk verplicht minimaal WA-dekking af te sluiten. Wil je een auto importeren met een hoge dagwaarde? Dan kun je het beste de import auto all risk verzekeren. De premie voor het import auto verzekeren, kun je achterhalen en vergelijken via de website van de verzekeraar. Voor je het weet, kun je veilig de weg op.

Auto importeren en verzekeren

Een auto importeren en verzekeren is tegenwoordig heel eenvoudig. Je kunt alles online regelen, zoals je eendagskenteken via het RDW - en je hebt binnen enkele seconden een verzekering afgesloten. Als je auto een buitenlands kenteken heeft kun je de import auto verzekeren op chassisnummer. Het chassisnummer is een unieke code die in de auto staat gegraveerd. Deze autoverzekering is meestal vijftien dagen geldig en heeft een WA-dekking. Gebruik deze verzekering in de tijd dat je naar de RDW rijdt en een Nederlands kenteken aanvraagt. Met het Nederlandse kenteken kun je vervolgens een passende langdurige autoverzekering afsluiten.

Online import auto verzekeren bij Allianz Direct

Wil je jouw import auto verzekeren? Dit kan bij Allianz Direct pas wanneer je auto op een Nederlands kenteken staat. Heb je dit geregeld? Bereken je premie dan binnen 20 seconden online en sluit een autoverzekering af. Onze autoverzekeringen staan bekend om hun goede polisvoorwaarden en fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Zo geldt een standaard eigen risico van €0,- en regelen wij bij schade gratis vervangend vervoer als je je auto laat repareren bij een aangesloten hersteller. Je kunt de verzekering ook dagelijks wijzigen of opzeggen.

Expert Ron Adams Allianz Direct

Expert Ron Adams

Ron is niet alleen Head of Marketing & Sales, maar hij verdiept zich ook in productinhoudelijke kennis op het gebied van auto- en woonverzekeringen. Daarom weet hij als expert de juiste informatie op tafel te leggen en nieuwe informatie van de juiste kennis en checks te voorzien. Bovenal heeft Ron altijd een antwoord op jouw vragen over de Autoverzekering en Woonverzekering van Allianz Direct. 

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.