Wil je een klassieker verzekering?

  • Verzekerd binnen 5 minuten

  • 24/7 Hulp en Service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Vrouw rijdt in auto

Ben je de trotse eigenaar van een oldtimer en zoek je hiervoor een passende verzekering? Een klassieker verzekering steekt anders in elkaar dan een gewone autoverzekering. Verzekeraars stellen namelijk bepaalde eisen aan een oldtimer voordat je deze kunt verzekeren. Met een klassieker is het dus belangrijk de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken vóór je een keuze maakt om ergens je oldtimer onder te brengen.

Voorwaarden voor het verzekeren van een klassieker

Over het algemeen is een auto pas een oldtimer bij een leeftijd vanaf 25 jaar. De oldtimer wordt gezien als tweede auto en mag je alleen hobbymatig gebruiken. Is jouw auto pas 15 jaar oud? Dan is het beter om te kijken naar een youngtimer verzekering. Vaak wil een verzekeraar je oldtimer alleen in dekking nemen als je ook de eerste auto verzekert bij de verzekeraar van jouw keuze. Bovendien is het maximaal aantal kilometers begrensd op vijfduizend of 7500 kilometers. Dit aantal verschilt per verzekeraar en is dus voor jou een punt van aandacht.

Tips bij het afsluiten van een klassieker verzekering

Er zitten dus best wat haken en ogen aan het afsluiten van een klassieker verzekering. Gelukkig helpen onderstaande tips je op weg:

  • Zorg dat je jouw auto in een garage of afgesloten ruimte kunt stallen;
  • Laat een taxatierapport opstellen volgens de FEHAC-richtlijnen;
  • Neem voldoende beveiligingsmaatregelen om diefstal te voorkomen;.
  • Sluit je aan bij een Automobielclub en profiteer van extra korting op je verzekeringspremie.

Vind online de goedkoopste oldtimer verzekering

Wil je niet onnodig veel geld betalen voor je oldtimer verzekering? Dan is het zinvol de verschillende aanbieders van oldtimer verzekeringen met elkaar te vergelijken. Een oldtimer verzekeren doe je gemakkelijk online, maar kan ook via een tussenpersoon in de vorm van assurantie. Dankzij een passende oldtimer verzekering ga je veilig de weg op en haal je meer voldoening uit het rijden in een klassiek voertuig!

Online je klassieker verzekeren

Zoek je een goede klassieker verzekering voor je oldtimer? Ga online op zoek naar de verschillende aanbieders van oldtimerverzekeringen en laat je zo nodig bij staan door een financieel adviseur. Maak een keuze die goed aansluit op jouw wensen en verwachtingen en zorg dat je aan eerder genoemde voorwaarden voldoet. Dan is de kans vele malen groter dat je oldtimer door een verzekeringsmaatschappij wordt gezien als een acceptabel risico.

Vrouw aan de telefoon

Heb je een WA autoverzekering nodig?

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht voor alle autorijders. Sluit direct deze basisdekking af en ga zonder zorgen de weg op.