Man in auto

Auto zakelijk rijden en verzekeren

Heb jij een eigen bedrijf en maak je hier vaak zakelijke ritten voor? Dan kan het nuttig zijn om je auto op naam van je zaak te zetten. Ook is het belangrijk om je zakelijke auto te verzekeren. In dit blog lees je daar alles over.

Wat is het verschil tussen privé en zakelijk gebruik?

Als je je eigen auto gebruikt om zakelijk te rijden, is het voor het kiezen van een verzekering belangrijk om het verschil te weten tussen privé- en zakelijk gebruik.

Privégebruik: af en toe met je privé auto zakelijk rijden

Gebruik je de auto om van huis naar werk te rijden? Dan valt dit onder privégebruik. Ook als je maar af en toe een zakelijke rit maakt, bijvoorbeeld als je een keer per maand een zakenrelatie bezoekt, praten we over privégebruik. Hetzelfde geldt voor kleinere bedrijfsauto's. Je kunt dan gewoon een particuliere autoverzekering afsluiten. Bij Allianz Direct kun je kiezen voor de dekkingen WA-, Beperkt Casco en All Risk. Ook hebben we allerlei aanvullende verzekeringen, zoals een Rechtsbijstand- of Inzittendenverzekering. In deze video leggen we je er alles over uit. 

Zakelijk gebruik: structureel zakelijk rijden

Gebruik jij je auto puur om zakelijk te rijden, bijvoorbeeld als taxi, lesauto, voor koeriersdiensten, dagelijks bezoek van klanten, transport of betaald personenvervoer? Dit valt onder zakelijk gebruik. Wij bieden alleen autoverzekeringen voor privégebruik. In dit geval kun je ook private leasen. Voor zakelijke autoverzekeringen kun je wel terecht bij ons moederbedrijf Allianz.

Auto op naam van bedrijf verzekeren

Een zakelijke autoverzekering heeft veel voordelen. Hier hoef je bijvoorbeeld vaak geen btw voor te betalen. Je auto moet hiervoor op naam van de zaak staan en je moet zelf eigenaar van het bedrijf zijn. Dit controleert de verzekeraar bij de Kamer van Koophandel. Ook moeten jij of je partner de regelmatige bestuurders zijn. Het is dus niet toegestaan om eventuele personeelsleden regelmatig in je auto te laten rijden. Voldoe jij aan deze voorwaarden? Ga dan naar Allianz en sluit je zakelijke autoverzekering af.

Privé auto zakelijk rijden of auto op naam van de zaak zetten?

Het kan handig zijn om je privé auto op naam van je zaak te zetten. Je maakt deze keuze in principe eenmalig en kunt dit alleen terugdraaien in bijzondere gevallen. Of het handig is, verschilt per persoon en per situatie. Wat is het beste voor jou? Lees deze tips of bespreek het met je accountant. Wil je advies of heb je vragen over autoverzekeringen in het algemeen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.

Was dit artikel nuttig?