Vrouw in auto koopt nieuwe auto van verkoper

Oktober 2023

Checklist andere auto

Denk je eraan om een andere auto te kopen, of ben je al overgestapt op een nieuwe wagen? Check dan ook direct je verzekering en vergelijk deze eens met andere verzekeraars. Dit kan je een mooi voordeel opleveren. Ga verzekerd de weg op, want zodra de auto op jouw naam staat moet je verzekerd zijn. Met deze checklist weet jij precies waar je op moet letten voor het verzekeren van je nieuwe voertuig. 

Kilometers

De aankoop van een nieuwe auto is een goed moment om je kilometrage eens na te gaan. Rijd je nog wel zo veel kilometers, of verwacht je juist minder kilometers te maken in het komende jaar? Ga dit voor jezelf na en neem dit mee in je nieuwe verzekering. Zo zorg je ervoor dat je verzekerd bent voor jouw gebruik. Wanneer je minder gereden kilometers verwacht, kan dit tot een voordeligere premie leiden. 

Ook is het slim om bij het kopen van een auto de kilometerstand te checken. Heeft de auto een hoge kilometerstand? Check dan of het tijd is om de distributieriem te vervangen

Schadevrije jaren meenemen

Wanneer je overstapt op een andere autoverzekeraar, kun je jouw schadevrije jaren meenemen. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te lager je premie is. Het loont dus om hier goed op te letten. Je kunt je schadevrije jaren opvragen bij je oude verzekeraar.

Ouder model

Heb je een wat ouder model, of zelfs een youngtimer gekocht? Dan is je huidige verzekering mogelijk voor meer verzekerd dan nodig is. Voor een oudere auto (12 jaar of ouder) is een WA-verzekering namelijk al voldoende. Als je een goede WA-verzekering zoekt, ben je bij ons aan het juiste adres: de Consumentenbond riep onze WA Autoverzekering namelijk uit tot de beste keuze!

Nieuwer model

Ben je voor een nieuwer model gegaan? Dan is het verstandig om voor een uitgebreidere Autoverzekering te gaan. Je wilt immers geen risico’s lopen met je nieuwste aanwinst. De Beperkt Casco Autoverzekering wordt het meest gekozen voor auto’s tussen de 6 en 12 jaar oud. Hiermee ben je niet alleen voor schade aan anderen verzekerd, maar ook voor inbraak, stormschade en ruitschade. Wil je echt geen risico’s lopen met jouw nieuwe auto? Dan is een All Riskverzekering de beste optie.

Eigen Risico

Veel verzekeraars laten je zelf kiezen voor de hoogte van je Eigen Risico. Het is verleidelijk om voor een hoger Eigen Risico te gaan, omdat je dan korting op je premie krijgt. In een schadegeval betaal je dan wel zelf het Eigen Risico. Met een lager Eigen Risico vermijd je hoge kosten bovenop je verzekering. Bij Allianz Direct kun je kiezen uit een aantal verschillende eigen risico's, maar je kunt ook voor €0 eigen risico gaan. Dan ben je goed verzekerd en hoef jij in een schadegeval geen eigen bijdrage te betalen.

Aanvullende verzekeringen

Naast de basisverzekeringen zijn er verschillende aanvullende verzekeringen. Ga goed na welke aanvullende verzekeringen er al in je verzekering zitten en voorkom zo dubbele verzekeringen. Daarnaast is het slim om voor jezelf te bedenken welke aanvullende verzekeringen je wilt. Zo kun je bijvoorbeeld voor een Inzittendenverzekering, Rechtsbijstandverzekering, Pechhulp en Vrije Reparatiekeuze gaan. Verzeker je auto zoals jij dat wil.

Tijd om over te stappen op Allianz Direct

Vergelijk je verzekering en stap vandaag nog over op Allianz Direct. Bereken online je premie binnen 20 seconden en check hoe voordelig jouw premie is! Wanneer je naar Allianz Direct overstapt, regelen wij je overstap van A tot Z. Het enige wat jij hoeft te doen is dit formulier in te vullen, de rest wordt voor je geregeld! Makkelijk toch?

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Alles over schadevrije jaren
Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.

Was deze pagina nuttig?