Druk terras

Gratis of goedkoop parkeren in Eindhoven

De lichtstad, de geboorteplaats van Philips, de thuisbasis van PSV en een stad vol Brabantse gezelligheid. Eindhoven is de perfecte bestemming voor een dagje winkelen, cultuur snuiven of lekker eten in één van de gezellige restaurantjes.

Ben je van plan om Eindhoven binnenkort met de auto te bezoeken? Lees hier waar je goedkoop of zelfs gratis kunt parkeren!

Goedkoop parkeren op straat

Net als in de meeste andere steden, zijn ook in Eindhoven de parkeerplekken beperkt. Zo kun je in een groot deel van de binnenstad alleen met vergunning terecht, al zijn er een aantal centraal gelegen plekken waar je ook als bezoeker mag parkeren. Rij bijvoorbeeld eens langs de straatjes en parkeerplaatsen rondom de Bilderdijklaan (€2,80 per uur), de Willemstraat (€2,80 per uur) en de Grote Berg (€4 per uur). Als je geluk hebt kun je je auto hier gewoon op straat kwijt.

Goedkoop is parkeren op deze centrale locaties echter niet, en je hebt meer kans op een plekje wanneer je het iets verder buiten het centrum probeert. Bij Strijp-S parkeer je bijvoorbeeld op straat voor €1,30 (eerste uur) en €2,60 (ieder daaropvolgend uur). Vanaf daar is het ongeveer 20 minuten lopen naar het centrum, of 5 minuten met het ov.

Tip! Benieuwd waar je nog meer op straat kunt parkeren? Op de website van Prettig Parkeren vind je alle tarieven in een handig overzicht.

De universiteit

Ben je van plan wat langer te blijven? Zet je auto dan bij de Technische Universiteit neer. Hier ben je €2 per uur kwijt, of €7,50 voor een hele dag.

Vanaf de universiteit loop je in 15 tot 20 minuten naar het centrum. Ook kun je de binnenstad met het ov bereiken, maar de connectie is niet ideaal. Meestal moet je eerst zo’n 10 minuten naar de bus lopen, waardoor een wandelingetje naar de binnenstad niet eens meer zoveel verder is.

Het Philips stadion

Aan de andere kant van het centraal station ligt het Philips stadion. Ook hier kun je voordelig parkeren, voor hetzelfde tarief als op de universiteit.

Vanaf het Philips stadion loop je binnen een kwartier naar het centrum, of rij je met de bus in ongeveer 10 minuten naar het centraal station. Vanaf hier is het nog zo’n 5 tot 10 minuten lopen naar de Markt en alle winkelstraten.

Let op! Natuurlijk geldt deze optie alleen als er geen wedstrijden zijn. Controleer dit dus altijd even voordat je in de auto stapt.

P+R

Vind je een stukje met het ov reizen niet erg? Parkeer dan voordelig bij de P+R’s net buiten het centrum. In Eindhoven vind je 3 P+R-locaties:

  • P+R Meerhoven: €1,50 voor het 1e uur, €4,00 voor 24 uur en €0,50 per persoon per bus retour naar het centrum (alleen in combinatie met dagkaart).
  • P+R Genneper Parken: €1,50 voor het 1e uur, €4,00 voor 24 uur en €0,50 per persoon per bus retour naar het centrum (alleen in combinatie met dagkaart).
  • P+R Centraal Station Fruutlaan: €1,90 per uur, of €8,90 per dag. Treinreizigers krijgen korting, en betalen €4,50 per dag.

Parkeergarages

Naast 3 P+R's biedt Eindhoven ook verschillende parkeergarages waar je je auto veilig en centraal kwijt kunt. De tarieven variëren, dus het is aan te raden om van tevoren de prijzen even te checken. Net als de openingstijden trouwens, want niet iedere parkeergarage is 24 uur per dag geopend.

Een aantal populaire parkeergarages in Eindhoven zijn Q-Park Heuvel (€2 per 35 minuten, max €23 per dag), Q-Park Mathildelaan (€2 per 37 minuten, max €23 per dag) en Q-Park Kennedyplein (€2 per 37 minuten, max €23 per dag).

Winkelcentrum Woensel

Gratis parkeren bij een groot winkelcentrum? Winkelcentrum Woensel biedt momenteel gratis parkeren in het weekend. Van vrijdag 18:00 uur t/m maandagochtend 09:00 uur kun je je auto gratis kwijt en doordeweeks betaal je maximaal €3,70 per dag.

Echt in de buurt van de binnenstad ligt het winkelcentrum niet, maar voor een dagje shoppen buiten het centrum is dit een voordelige oplossing.

Parkeerapps

Ken je de apps Mobypark en Parkbee al? Via deze handige parkeerapps reserveer je parkeerplekken van particulieren of bedrijven. Voor zo’n €1,50 tot €3,50 per uur ben je verzekerd van een plek in- of dicht bij het centrum van Eindhoven.

Let op! Als je van plan bent een parkeerplaats te reserveren via (bijvoorbeeld) één van de bovenstaande platforms, is het noodzakelijk om de app op je telefoon te hebben. Hiermee kun je niet alleen de toegangspoort openen, maar ook je parkeersessie beginnen door een QR-code te scannen. Zorgeloos je parkeerplek vinden? Download de app dan alvast voordat je wegrijdt.

Goed verzekerd de weg op

Goed verzekerd met de auto naar Eindhoven? Wij bieden 3 verschillende Autoverzekeringen aan. Lees snel verder voor meer informatie over onze Autoverzekeringen of bereken je premie binnen 20 seconden.

Ga je een dagje naar een andere Nederlandse stad? Lees dan verder in onze blogs over: 

Was dit artikel nuttig?

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.