Stel achter laptop

Switchen? It’s not hard to be smart!

Dit zijn de verzekeringen die jij kunt checken.

Tijd om over te stappen en geld te besparen! Het is traditiegetrouw weer de tijd van het jaar om je verzekeringen onder het vergrootglas te leggen. Want wie weet kun jij wel flink besparen! Gek genoeg blijven veel Nederlands nog jarenlang bij dezelfde verzekeraar. Om jou te helpen hebben wij het overstappen nu nóg makkelijker gemaakt: kies je verzekering, bereken in 20 seconden je premie en voor je het weet ben je overgestapt.

Tijd om te switchen – en besparen

Het switch seizoen, oftewel de periode om over te stappen van verzekering, is oorspronkelijk begonnen in de zorgverzekeringen. Tegen het einde van het jaar, rond november en december, vergelijken veel Nederlanders hun zorgverzekering met andere verzekeraars, om te kijken of er ergens anders een voordeligere premie is of om extra dekkingen af te sluiten.

Het vreemde is dat dit nog steeds voornamelijk bij zorgverzekeringen gebeurt, terwijl het vergelijken van (en overstappen naar) een andere verzekeraar ook erg voordelig kan zijn voor je auto-, reis- en woonverzekering. Nederlanders blijven gemiddeld 11 jaar bij dezelfde autoverzekeraar, en zelfs 16 jaar bij dezelfde woonverzekeraar. Dat is langer dan de gemiddelde relatie!

Welke verzekeringen kun je checken en waar moet je op letten?

Naast je zorgverzekering, is dit hét moment om ook je andere verzekeringen er eens bij te pakken. Hieronder vind je een overzicht van al onze verzekeringen:

 • Auto

  WA, Beperkt Casco en All Risk

  Veilig en verzekerd de weg op

  • Scherpe premie en standaard €0 eigen risico

  • 24/7 directe hulp en service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

 • Wonen

  Inboedel-, Opstal en Aansprakelijkheid

  Alles in én rondom je huis verzekerd

  • Je bent nooit onderverzekerd

  • 24/7 directe hulp en service

  • Meest gekozen woonverzekering op Independer

  • Scherpe premie, uitgebreid verzekerd

 • Aansprakelijkheid

  Verzeker je voor schade die je bij anderen maakt

  Standaard wereldwijde dekking

  • €0,- Eigen Risico

  • Voor het hele gezin, al je huisgenoten én je huisdieren

  • Schade veroorzaakt tijdens een vriendendienst verzekerd tot €15.000,-

  • Ook geleende spullen zijn meeverzekerd tot €15.000,-

 • Reizen

  Kortlopend en Doorlopend

  Van weekendjes weg tot een wereldreis

  • Kies zelf je dekking: Basic, Comfort of Premium

  • 24/7 SOS Hulpverlening

  • Bagage standaard meeverzekerd

  • Aan te vullen met dekking Wintersportdekking en Risicosporten

Reisverzekering

Kortlopende of doorlopende reisverzekering? Dat hangt ervan af hoe vaak jij op vakantie gaat. Ga je meermaals per jaar op reis of een weekendje weg? Dan is een doorlopende reisverzekering de beste keuze.

Ook is het verstandig om na te gaan voor welke landen je bent gedekt, en hoeveel dagen per jaar jouw reisverzekering geldig is. Welke SOS-hulpverlening biedt jouw verzekeraar eigenlijk en heb je een eigen risico? Neem al deze aspecten eens onder de loep en kies de reisverzekering die het beste bij jou past.

Bij Allianz Direct bieden we een Basic, Comfort en Premium Reisverzekering aan. Geen eigen risico, 24/7 SOS-hulpverlening en wel 90 dagen per jaar goed verzekerd op reis? Wellicht is een overstap naar Allianz Direct voor jou de moeite waard.

Woonverzekering

Zit jij ook al jaren bij dezelfde woonverzekering? Dan kan even rondkijken geen kwaad!

Waar moet je op letten? Naast de premie, zijn de dekkingen het controleren waard. Valt bijvoorbeeld schade aan een schuur of garage ook onder de woonverzekering? Hoe zit het met gestolen sleutels en wat is het eigen risico?

Zowel de Inboedelverzekering als de Opstalverzekering van Allianz Direct bieden een uitgebreide dekking. Geen eigen risico, een snelle service en vergoeding van schade bij onder meer brand, bliksem, inbraak, gestolen sleutels en meer. Zelfs je zonnepanelen en laadpalen zijn meeverzekerd!

Autoverzekering

Vergeet ook je autoverzekering niet te checken. Misschien ben je minder gaan rijden, of juist meer. Is je auto inmiddels een stukje ouder geworden, leen je je auto regelmatig uit of is je financiële situatie veranderd? Autoverzekeringen kunnen enorm verschillen. Niet alleen in premie, maar ook in service en gedekte schade.

Wist je dat Independer de Autoverzekering van Allianz Direct heeft behoordeeld als ‘de beste keuze van 2023’? Onze WA-, Beperkt Casco- en All Risk verzekeringen zijn namelijk uitgebreid én betaalbaar. Stap je over op Allianz Direct? Dan kun je rekenen op 24/7 directe hulp, vervangend vervoer bij schade en vergoeding bij schade door brand, diefstal, ongelukken, aanrijdingen met dieren en nog veel meer. Daarnaast bespaar je door een overstap op Allianz Direct gemiddeld €225 per jaar. Een mooi bedrag, dat een overstap meer dan waard is. It’s not hard to be smart!

Aansprakelijkheidsverzekering

Heb jij eigenlijk wel de aansprakelijkheidsverzekering die het beste bij jou past? Aansprakelijkheidsverzekeringen kunnen flink verschillen. De ene verzekeraar dekt schade tot 1 miljoen euro, terwijl de andere wel 2,5 miljoen dekt. De ene verzekeraar vergoedt schade in het buitenland, terwijl dit bij de andere lastig wordt. Daarnaast zijn ook premies een controle waard, wat ook daar zitten grote verschillen in.

De Aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct is betaalbaar en uitgebreid. Je bent bij ons verzekerd voor schade tot wel 2,5 miljoen, ook in het buitenland. Is de schade veroorzaakt door jou, je gezin, je huisdier of je huis? Dan zit je met onze Aansprakelijkheidsverzekering goed. Zelfs schade aan geleende spullen (tot €15.000) wordt door ons vergoed.

De voordelen van overstappen

Neem de tijd om verschillende verzekeringen te vergelijken, want dit kan een mooi voordeel met zich meebrengen. Uit ons onderzoek blijkt dat een slimme overstap gemiddeld een besparing van wel 15% kan opleveren. Dat is makkelijk verdiend. Daarom is het tijd om niet alleen je zorgverzekering te vergelijken, maar ook je auto-, reis- en woonverzekering eens onder de loep te nemen.

Bij Allianz Direct bieden wij onze Autoverzekering, Woonverzekering een Reisverzekeringen voor een vlijmscherpe premie aan.

Vind je overstappen maar een hoop gedoe? Dat is begrijpelijk. Daarom hebben wij het overstappen zo makkelijk gemaakt, dat er eigenlijk geen is om het niet te doen. Zeg je huidige verzekering binnen enkele minuten op via de opzegservice van opzeggen.nl. Vul simpelweg je gegevens in en beëindig je huidge contract via een automatisch gegenereerde brief. Gewoon online natuurlijk. 

Interesse in één van de verzekeringen van Allianz Direct? Kies je verzekering, bereken online je premie binnen 20 seconden en na een paar klikken ben je verzekerd zoals jij dat wilt.

Vrouw zit te relaxen thuis

Bereken je premie in 20 seconden

Ben je er helemaal over uit? Bereken dan je premie binnen 20 seconden en verzeker je woning!

Was dit artikel nuttig?