Stel achter laptop

Het is switching season!

Dit zijn de verzekeringen die jij kunt checken.

Tijd om over te stappen en geld te besparen! Het is traditiegetrouw weer de tijd van het jaar om je verzekeringen onder het vergrootglas te leggen om te kijken of je kan besparen. Gek genoeg blijven veel Nederlands nog jarenlang bij dezelfde verzekeraar. Om jou te helpen hebben wij het overstappen nu nóg makkelijker gemaakt: kies je verzekering, bereken in 20 seconden je premie en voor je het weet ben je overgestapt.

Tijd om te switchen – en besparen

Het switch seizoen, oftewel de periode om over te stappen van verzekering, is oorspronkelijk begonnen in de zorgverzekeringen. Tegen het eind van het jaar, vanaf november tot december, vergelijken veel Nederlanders hun zorgverzekering met andere verzekeraars, om te kijken of er ergens anders een voordeligere premie is of om extra dekkingen af te sluiten.

Het vreemde is dat dit nog steeds voornamelijk bij zorgverzekeringen gebeurt, terwijl het vergelijken van (en overstappen op) een andere verzekeraar ook erg voordelig kan zijn voor je auto- en woonverzekering. Nederlanders blijven gemiddeld 11 jaar bij dezelfde autoverzekeraar, en zelfs 16 jaar bij dezelfde woonverzekeraar. Dat is langer dan de gemiddelde relatie!

Welke verzekeringen kun je checken en waar moet je op letten?

Naast je zorgverzekering, is dit hét moment om ook je andere verzekeringen er eens bij te pakken. We lopen een paar met je door, en vertellen je waar je op moet letten.

Reisverzekering

Bij je reisverzekering kun je voor een kortlopende reisverzekering gaan wanneer je enkele keren per jaar op vakantie gaat. Ga je vaker op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering een betere keuze. Ook is het goed om na te gaan voor welke landen je bent gedekt, en of dit wel past bij jouw reisplannen. Daarnaast zijn er allerlei aanvullende dekkingen waar je uit kunt kiezen. Check en vergelijk de opties, overstappen kan je een mooie besparing opleveren.

Woonverzekering

Zit jij ook al jaren bij dezelfde woonverzekering? Dan kan even rondkijken geen kwaad! Natuurlijk is de hoogte van je premie belangrijk, maar vergeet niet om op te letten op de extra dekkingen. Ook is het goed om te kijken welke aanvullende dekkingen jij nodig hebt en of je die extra moet afsluiten, of dat ze al in de verzekering zitten. Vergeet ook niet het Eigen Risico te checken, dit kan verschillen per verzekeraar.

Autoverzekering

Ook bij je autoverzekering is het verstandig om te checken of je nog wel verzekerd bent zoals jij dat wilt. Misschien ben je minder gaan rijden, of juist meer. Maar ook als er in dat opzicht niet veel is veranderd, kan overstappen heel voordelig zijn. Let dan wel op welke verzekeraar bepaalde aanvullingen automatisch in de verzekering heeft zitten, en welke je extra moet afsluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is altijd een goed idee. Controleer eens het bedrag waarvoor je verzekerd bent. Kan dit wat naar beneden? Dan is dit een optie waar je makkelijk op kunt besparen. Ook kan het vergelijken van verschillende verzekeraars bijdragen aan een voordeligere verzekering.

De voordelen van overstappen

Vergelijk je verzekering regelmatig bij andere verzekeraars, dit kan een mooi voordeel met zich meebrengen. Uit ons onderzoek blijkt dat je dit gemiddeld een besparing van wel 15% besparing kan opleveren. Dat is makkelijk verdiend. Daarom is het tijd om niet alleen je zorgverzekering te vergelijken, maar ook je auto- en woonverzekering eens onder de loep te nemen.

Bij Allianz Direct ben je bij een Autoverzekering en Woonverzekering standaard met €0,- Eigen Risico verzekerd. Daarnaast bieden wij een vlijmscherpe premie aan, dus pas op dat je jezelf er niet aan snijdt! Vergelijk je verzekering met onze Autoverzekeringen of Woonverzekeringen en bekijk binnen no-time hoeveel jij kan besparen.

Vind je overstappen maar een hoop gedoe? Dat snappen wij. Daarom hebben wij het overstappen zo makkelijk gemaakt, dat er eigenlijk geen reden is om het niet te doen. Makkelijk, overzichtelijk en nog voordelig, wat wil je nog meer? Kies je verzekering, bereken online je premie binnen 20 seconden en na een paar klikken ben je verzekerd zoals jij dat wilt.

Bereken je premie in 20 seconden

Ben je er helemaal over uit? Bereken dan je premie binnen 20 seconden en verzeker je woning!

Bereken je premie
Vrouw zit te relaxen thuis