Huisverzekering

De woonverzekeringen van Allianz Direct:

 • €0 Eigen risico bij alle dekkingen

 • Hulp bij schadereparatie

 • 24/7 bereikbaar voor noodsituaties

Bij de aankoop van een huis, horen een aantal verzekeringen. Sommige verzekeringen zijn verplicht, andere verstandig om af te sluiten. We leggen je in dit artikel uit waar je uit kunt kiezen.

Moeder en dochter hebben lol

Huisverzekeringen

Huis gekocht? Gefeliciteerd! Dan is het nu tijd om na te denken over hoe je jezelf en dit huis gaat verzekeren. De ene verzekering is noodzakelijk om af te sluiten, de andere sluit je vrijwillig af. Bij Allianz Direct heb je keuze uit de volgende huisverzekeringen, ook wel woonverzekeringen genoemd:

Huisverzekering: opstalverzekering

De hypotheekverstrekker stelt jou als huiseigenaar verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Een opstalverzekering dekt de schade aan het huis waarin je woont. Denk hierbij aan schade aan het dak door storm of lekkage. Of schade door brand (bijvoorbeeld door kortsluiting) of inbraak.

Huisverzekering in appartementsgebouw

Als je in een appartement woont heb je meestal geen aparte opstalverzekering nodig omdat er één gebouwenverzekering voor het hele appartementencomplex moet worden afgesloten. Dat wordt geregeld voor de Vereniging van Eigenaren (VvE). Check dit wel altijd goed, voordat je besluit om van het afsluiten van een opstalverzekering af te zien.

Huisverzekering: inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig om af te sluiten: als er iets misgaat, kunnen de financiële gevolgen groot zijn. Een inboedelverzekering verzekert alle spullen in je huis die je zomaar kunt meenemen. Alles wat niet vastzit dus. Denk daarbij aan je meubels, technische apparatuur zoals je televisie en laptop, maar ook je gordijnen en sieraden. Onder de dekking van een inboedelverzekering valt schade door:

 • Brand
 • Wateroverlast
 • Blikseminslag
 • Ontploffing
 • Inbraak
 • Gewelddadige beroving
 • Storm (minimaal windkracht 7)
 • Schroeien en smelten

Huisverzekering: aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die je bij anderen maakt. Bijvoorbeeld als je per ongeluk een erfstuk omver stoot bij de buren of als een van je kinderen een glas water over de nieuwe laptop laat vallen. Maar ook ernstig letsel bij anderen wordt vergoed. Als je een ongeluk veroorzaakt en iemand kan langere tijd niet werken, word jij aansprakelijk gesteld. De aansprakelijkheidsverzekering dekt in dit geval de kosten. Het is daarom een onmisbare verzekering.

Direct een huisverzekering afsluiten

Bij Allianz Direct kunnen we je goed adviseren over de juiste woonverzekering voor jouw wensen en situatie. Met Allianz Direct kun jij met een gerust hart in je huis of appartement wonen. Als je hulp nodig hebt bij een schade, zijn we 24/7 bereikbaar via onze alarmcentrale. 

Inboedelverzekering afsluiten bij Allianz Direct

Ook als je je verzekering zonder hulp van een adviseur wilt afsluiten, dan ben je bij Allianz Direct aan het juiste adres. Je berekent je premie makkelijk en snel online. Na het afsluiten van je verzekering kun je telefonisch schade melden. Wijzigingen geef je makkelijk en snel online dopr. Bij ons moederbedrijf Allianz kun je gebruikmaken van een adviseur. Dit is je persoonlijke contactpersoon en helpt je bij het maken van je keuze en bij schade.

Woman standing

Een huis kopen is al duur genoeg

En dan ook nog te veel betalen voor een verzekering? Met onze woonverzekering ben je verzekerd zoals jij dat wilt, voor een scherpe premie.

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.