Een recreatiewoning verzekeren

Je kunt bij Allianz Direct helaas geen recreatiewoning verzekeren, maar we vertellen je er graag meer over. Lees hier waar je op moet letten bij het verzekeren van je recreatiewoning

Familie thuis relaxend

Wil je je recreatiewoning verzekeren? Dan wil je natuurlijk dat aan alles wordt gedacht. Bij Allianz Direct kun je je recreatiewoning helaas niet verzekeren, maar hier lees je wel waar je aan moet denken. 

Recreatiewoning verzekeren

Zowel het interieur als het pand zelf wil je veilig verzekeren, vooral als je je woning verhuurt aan (on)bekenden. Daarnaast wil je ook dat je recreatiewoning goed verzekerd is voor onder meer inbraak, brand en storm. Dat is wel zo fijn als je woning elders in Nederland ligt en je niet ieder weekend in je vakantiehuis verblijft. 

Een recreatiewoning verzekering in de vorm van een inboedelverzekering en opstalverzekering

Ga je je recreatiewoning verzekeren met een inboedelverzekering? Dan is de inboedel van je woning goed beschermd. Combineer je de inboedelverzekering met een opstalverzekering? Dan bescherm je jouw woning ook tegen invloeden van buitenaf, zoals storm, bliksem, brand en inbraak. Ga je voor een speciale recreatiewoning verzekering? Let er dan wel op dat deze verzekering recreatiewoning net even wat beperkter is. Om er zeker van te weten dat het verzekeren van een recreatiewoning snel en vlekkeloos verloopt, is het goed om de dekking dubbel te checken. 

Let op de premie van een recreatiewoning verzekering

Je wilt met een recreatiewoning verzekering dat je tweede woning net zo goed is verzekerd als je eerste woning. Echter ligt de premie voor een verzekering recreatiewoning iets hoger. Dit omdat er meer risico‚Äôs aan je vakantiewoning zijn verbonden. Zo is de kans op inbraak groter, omdat er niet altijd permanent iemand woont. Bovendien is de kans op schade groter met een of meerdere huurders in de woning. Daarnaast is het goed om te weten dat de meeste verzekeraars die wel recreatiewoningen verzekeren, een aangepaste dekking bieden. 

Woonverzekering Allianz Direct

Helaas kun je bij ons geen recreatiewoning verzekeren, maar je kunt natuurlijk wel je gewone woning bij ons verzekeren! Je kunt kiezen uit een Inboedelverzekering, Opstalverzekering of een Aansprakelijkheidsverzekering. Combineren kan natuurlijk ook, dan ben je helemaal goed gedekt. Benieuwd naar je premie? Bereken het makkelijk en snel online. 

Woman standing

Een huis kopen is al duur genoeg

En dan ook nog te veel betalen voor een verzekering? Met onze woonverzekering ben je verzekerd zoals jij dat wilt, voor een scherpe premie.

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.