Vakantiewoning verzekeren?

Je vakantiewoning verzekeren kan helaas niet bij Allianz Direct. We vertellen je er wel alles over!

Koppel met surfboard in de tuin

Een vakantiehuis in Nederland of in het buitenland kun je verzekeren door middel van een vakantiewoningverzekering. Ze noemen dit ook wel een recreatiehuisverzekering. Daarmee ben je verzekerd voor schade aan je vakantiewoning, chalet of stacaravan. Wij bieden deze vakantiehuisverzekering niet aan, maar we informeren je wel graag.

Vakantiewoning verzekeren

Een vakantiewoningverzekering kun je vergelijken met een gewone opstal- of inboedelverzekering, maar dan echt toegespitst op specifieke risico's bij een vakantiewoning. Een vakantiewoning wordt bijvoorbeeld minder gebruikt en staat daardoor vaker leeg. Ook is het toezicht op deze huizen vaak minder en is inbraak of diefstal makkelijker.

Vakantiewoningverzekering

Daarnaast is het ene vakantiehuis niet te vergelijken met het andere: de interne voorzieningen kunnen enorm uiteenlopen per woning. Verzekeraars bieden daarom verschillende dekkingen aan voor vakantiehuizen:

  • Vakantiewoningverzekering met een zeer beperkte dekking: deze verzekering dekt schade veroorzaakt door brand, ontploffing, bliksem, inbraak en storm (vallende voorwerpen). Let op: waterschade (bevroren waterleidingen, lekkage, etc.) is bijna altijd uitgesloten in een vakantiewoningverzekering met beperkte dekking.
  • Vakantiewoningverzekering met een uitgebreidere dekking: deze verzekering dekt ook waterschade en diefstal. Meestal is de tuin dan ook inbegrepen. Vaak is er ook een vergoeding voor vervangend verblijf.
  • Vakantiewoningverzekering met een volledige dekking: deze verzekering is de meest uitgebreide. Meestal is de vergoeding per gebeurtenis/schade ook hoger. Maar ook indirecte kosten worden vaak vergoed zoals vervoer, opruimingskosten etc.

Voor een vakantiewoningverzekering kan je aanvullend een inboedelverzekering afsluiten. Soms wordt de opstal- en inboedelverzekering als één geheel aangeboden. De inboedel verzeker je dan gelijk mee, maar daar wordt uiteraard wel een extra premie voor berekend. 

Woonverzekering bij Allianz Direct

Bij Allianz Direct kun je geen verzekering voor je vakantiewoning afsluiten. Je kunt natuurlijk wél een inboedel-, opstal- of aansprakelijkheidsverzekering voor je gewone woning afsluiten. Met de inboedelverzekering verzeker je alle spullen die zich in je woning bevinden. Denk hierbij aan alle spullen die je kunt oppakken en meenemen, zoals je TV, meubels en sieraden. De opstalverzekering verzekert je woning en alles wat daaraan vastzit. Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de schade die je per ongeluk bij anderen maakt.

Woman outsite

Woonverzekering afsluiten?

We verzekeren graag jouw spullen, je woning, en schade die je per ongeluk bij anderen veroorzaakt.

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.