Familie bij de zee

Een auto huren voor de vakantie

Toch met je eigen auto weg? Verzeker deze bij Allianz Direct:
  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Ga je binnenkort op vakantie en wil je op plaats van bestemming comfortabel rondreizen? Dan is een auto huren voor de vakantie een goed idee. Maar waar moet je eigenlijk aan denken tijdens een auto huren in het buitenland? Allianz Direct zet een aantal tips voor je op een rijtje.

Een auto huren in het buitenland of vanuit Nederland

Een auto huren voor de vakantie kan op de plaats van bestemming worden geregeld, maar dit is niet altijd even verstandig. Mede door een taalbarrière kan het lastig zijn om een auto te huren voor de vakantie. Het is bijvoorbeeld lastig om goede afspraken te maken, de auto te controleren en het contract te checken. Huur daarom je auto liever vanuit Nederland. Zo heb je de tijd om je erin te verdiepen en te kiezen voor een verhuurbedrijf met goede voorwaarden.

Kies de juiste auto

Hoewel het soms aanlokkelijk lijkt om voor de goedkoopste auto te gaan, is het erg belangrijk dat de auto wel bij je reisdoel en gezelschap past. Zo is een auto huren tijdens de wintersport alleen handig als de auto ook geschikt is om door de bergen mee te rijden – en als je al je bagage kwijt kunt in de auto. Let er bij een auto huren tijdens de wintersport ook op dat je je verdiept in hoe je moet rijden in de bergen en tijdens winterse buien.

Autoverzekering

Een auto huren voor de vakantie is enkel een goed idee als je goed verzekerd op pad gaat. Kijk dus goed naar de verzekering die bij de huurauto afgesloten kan worden en kies bij voorkeur voor een all-inclusive verzekering. Wil je ook na de vakantie weer zorgeloos op pad met je eigen auto? Ontdek dan de autoverzekeringen van Allianz Direct!

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.

Bekijk de Pechhulp Verzekering
Familie loopt buiten