De cataloguswaarde van je auto

Hoe zit dat?

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Er zijn verschillende situaties waarin je de cataloguswaarde van je auto wilt weten. Je leest hier wanneer dit van pas komt.

Cataloguswaarde auto

De cataloguswaarde van de auto is de officiële nieuwprijs van de wagen. Deze geldt vanaf de datum dat de RDW het eerste deel van het kenteken afgeeft. De waarde van de auto is inclusief btw, BPM en accessoires die door de importeur of fabrikant zijn aangebracht vóór het eerste deel van het kenteken is afgegeven.

Waarom is de cataloguswaarde van de auto van belang?

In uiteenlopende situaties speelt de cataloguswaarde van de auto een rol:

1. Wanneer je een autoverzekering afsluit.
Als je een beperkte of volledige casco-autoverzekering wilt afsluiten, bepaalt de verzekeraar de hoogte van de premie aan de hand van een aantal factoren. De cataloguswaarde van de nieuwe auto speelt hierbij een rol. Hulp nodig bij het uitkiezen van een autoverzekering? Bekijk de mogelijkheden voor een autoverzekering bij Allianz Direct.

2. Wanneer de nieuwe auto minder dan een jaar oud én total loss is.
Is je nieuwe auto minder dan een jaar oud en total loss verklaard? Dan is het prettig als je een vergelijkbare auto kunt kopen. Als je beschikt over een beperkte of volledige casco-verzekering die valt onder de nieuwwaarderegeling, ontvang je een fikse vergoeding. Lees hiervoor de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

3. Wanneer je een auto van de zaak hebt.
De cataloguswaarde van de auto speelt ook een rol als je een auto van de zaak hebt. De Belastingdienst bepaalt namelijk aan de hand van deze waarde de bijtelling.

4. Wanneer je verzekeringen en belasting moet betalen.
Bij instellingen als verzekeraars en de Belastingdienst geldt als uitgangspunt de cataloguswaarde van de auto om te bepalen hoeveel je moet betalen.

Meer weten over een autoverzekering of de cataloguswaarde van je auto?

Ben je op zoek naar de voordeligste autoverzekering aan de hand van de cataloguswaarde van de auto? De premie van de verzekering is afhankelijk van deze waarde. Hoe nieuwer de auto, des te hoger de premie is. Neem nu contact op met een van onze medewerkers bij Allianz Direct voor meer informatie over autoverzekeringen.

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.