Koppel met auto

1 juni 2023

Nieuwe auto gekocht: verzekering omzetten?

Gefeliciteerd met je nieuwe auto! Voordat je met je aanwinst de weg op mag, moet je deze eerst verzekeren. Maar wat als je de autoverzekering van je oude auto nog niet hebt opgezegd? En wat gebeurt er met je schadevrije jaren?

Verzekering aanpassen: hoe werkt dat?

Vanaf het moment dat je nieuwe auto op je naam staat, moet je deze verzekeren. Verkoop je je oude auto en vervangt de nieuwe deze? Dan is het tijd om je verzekering bij Allianz Direct aan te passen. Dit doe je gemakkelijk zelf op onze website.

Log in op Mijn Account en kies bij Mijn Verzekeringen voor de optie Auto wijzigen. Nadat je de juiste verzekering hebt geselecteerd, kies je voor de optie Verzekerde auto aanpassen. Doorloop daarna de stappen en verzeker je nieuwe auto binnen een paar minuten.

 

Welke autoverzekering heb je nodig?

Welke verzekering heb je ook alweer nodig? Kort samengevat bieden wij de volgende opties:

  • WA-verzekering: de verplichte verzekering voor schade die jij met je auto aan anderen veroorzaakt.
  • Beperkt Casco verzekering: de verzekering voor schade aan je eigen auto waar je zelf niets aan kon doen. 
  • All Risk verzekering: de meest uitgebreide verzekering die ook schade vergoed die wel je eigen schuld was. 

Daarnaast heb je de keuze uit diverse extra’s, zoals de Pechhulp verzekering, de Inzittendenverzekering, Verkeersrechtsbijstand, Verlengde Nieuwwaarde, Verlengde Aanschafwaarde en Vrije Reparatiekeuze.

Welke verzekering het beste bij jouw situatie past, hangt af van een aantal factoren. Heb je bijvoorbeeld een auto van 12 jaar of jonger? Dan loont het waarschijnlijk om een Beperkt Casco- of All Risk verzekering af te sluiten, in plaats van alleen een WA-verzekering. Het zou namelijk zonde zijn als schade aan je nieuwe trots niet vergoed wordt.

Daarnaast spelen je voorkeuren en financiële situatie natuurlijk ook een rol. Hoe minder risico je zelf kan én wil dragen, hoe meer je hebt aan een uitgebreide verzekering met een aantal extra’s.

Nieuwe auto, nieuwe premie

Heb je je verzekering onder Mijn Account aangepast, dan sluit je een nieuwe verzekering af. En een nieuwe verzekering komt met een nieuwe premie. Voor het berekenen van deze premie kijken we naar het type van je nieuwe auto, je schadevrije jaren en natuurlijk de schade die we met jouw verzekerde auto verwachten.

Benieuwd naar je premie? Vul hier je gegevens in en krijg deze binnen 20 seconden in beeld.  

Hoe zit het met je schadevrije jaren?

Nieuwe auto, nieuwe premie, maar je schadevrije jaren blijven behouden. Wij hebben jouw gegevens namelijk al in ons systeem staan en weten precies hoeveel jaren jij schadevrij hebt rondgereden.

Heb je een flink aantal schadevrije jaren opgebouwd? Dan kun je rekenen op een mooie korting op je premie. 

Beide auto’s houden: een tweede verzekering

Heb je een nieuwe auto gekocht en wil je je oude auto houden? Dan heb je een tweede Autoverzekering nodig. Je mag in dit geval kiezen op welke autoververzekering je je schadevrije jaren zet. Bij de andere verzekering begint het opbouwen opnieuw. Wil je weten wat voor jou het handigst is? Neem dan contact met ons op of check onze uitlegvideo. We helpen je graag!

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe werken schadevrije jaren? © Allianz Direct
Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.