Vrouwen uit het autoraam

Vooroordeel of waarheid: rijden BMW-bestuurders vaker te hard?

Auto’s zijn net als honden, het baasje zegt iets over het beestje. Maar is er echt een duidelijk verband tussen het merk van de auto en te hard of agressief rijden of zijn dit gewoon clichés?

Bestuurders van deze automerken rijden vaak te hard

Het is toch echt zo: bestuurders van een BMW rijden het vaakst te hard. De meeste snelheidsboetes gaan sowieso voor het grootste gedeelte naar bestuurders van Duitse auto’s:

  1. BMW
  2. Volkswagen
  3. Mercedes
  4. Audi
  5. Opel

Als we rekening houden met het marktaandeel van deze auto’s staan Land Rover en BMW op de eerste en tweede plaats. Automerken Dacia en Porsche bungelen onderaan op de 10e plaats.

In welke auto’s rijden mensen het meest agressief?

Bestuurders van BMW’s en Landrovers rijden niet alleen te hard, ze hebben ook de meest agressieve rijstijl. Ook Audi-bestuurders kunnen er wat van. Overigens past daar vaak ook een favoriete kleur bij, het liefst blauw, zwart of zilver. Deze auto’s worden het meest gereden door mannen tussen de 30 en 35 jaar.

Dure auto’s zijn voor oude mensen

Dure auto’s zijn vooral voor 60-plussers. Zij geven het meeste uit aan een nieuwe auto. Tot ongeveer 40 jaar is de gemiddelde aanschafprijs nog geen €20.000. Na het 60ste levensjaar stijgt dat gemiddeld naar €24.000.

Met deze automerken scoor je een partner

Als mensen door jouw automerk denken dat je te hard of agressief rijdt is dit natuurlijk niet goed voor je imago. Maar, je kunt de clichés ook in je voordeel laten werken. Zoek je bijvoorbeeld nog een partner? Weet dan dat ruim 30% van de vrouwen het liefst een man in een Audi ziet en daarna in een BMW. Andersom kiezen mannen ook het liefst een vrouw in een Audi (ruim 20%) of een Mini (14%).

Op zoek naar een nieuwe auto? Nu weet je met welke vooroordelen je rekening kunt houden. En als je je droomauto gevonden hebt, sluit je dan meteen een goede autoverzekering af?

Bronnen:

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.