Koppel thuis praten

De beste woonverzekering voor jou

Wat is de beste woonverzekering voor jou? Het antwoord hangt af van meerdere factoren. Zoals de waarde van je huis, de spullen die erin staan en of je ook schade die je bij anderen maakt wilt verzekeren.

Wat is een woonverzekering?

Allereerst: wat verstaan we nu eigenlijk onder een ‘woonverzekering’?  Een woonverzekering is een combinatie van verschillende verzekeringen. Meestal bestaat een woonverzekering uit een inboedelverzekering, een opstalverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Deze 3 verschillende verzekeringen hebben elk een eigen functie. 

Beste woonverzekering: opstalverzekering

Een opstalverzekering verzekert de schade die zich kan voordoen aan je huis zelf. Hieronder valt schade door brand, inbraak of extreme weersomstandigheden. Onverwachte schade aan het dak, door lekkage bijvoorbeeld, valt onder je opstalverzekering. Met een aanvullende All Risk dekking ben je ook verzekerd door schade die door jou veroorzaakt is.

Beste woonhuisverzekering: inboedelverzekering

Een inboedelverzekering verzekert alle 'losse' spullen in jouw huis. Hieronder vallen onder andere je meubels, computer, sieraden en kunst aan de muur. Binnen de inboedelverzekering kun je kiezen uit meerdere dekkingen. Bij Allianz Direct kun je voor de Inboedelverzekering gaan en daar een aanvullende All Risk dekking bij aflsuiten. Met de Inboedelverzekering ben je tegen een lage premie verzekerd voor vrijwel alle schade aan je inboedel. Wil je nét iets meer zekerheid? Kies dan voor All Risk aanvullende dekking. Met deze dekking ben je ook verzekerd als je per ongeluk zelf iets beschadigt. 

Beste woonverzekering: aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die je bij anderen maakt. Bijvoorbeeld als je per ongeluk een vaas laat vallen bij de buren of als een van je kinderen een lekkend pakje appelsap op de nieuwe laptop van je buurvrouw zet. Maar ook ernstig letsel bij anderen wordt vergoed wanneer jij aansprakelijk bent gesteld.  De aansprakelijkheidsverzekering dekt in dit geval de kosten. Deze kosten kunnen flink oplopen. Het aflsuiten van een aansprakelijkheidsverzekering is dan ook verstandig om je eigen vermogen te beschermen. 

Beste woonhuisverzekering

Wil jij verschillende woonverzekeringen met elkaar vergelijken? Kijk dan eens op een online vergelijkingssite of check vergelijk zelf de producten en dekkingen. Hier kun je verschillende verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken en zo tot een keuze komen. Je kunt ook contact opnemen met een van de experts van Allianz Direct. Wij staan voor je klaar met een passend advies om samen tot de beste woonverzekering voor jou te komen.

Een woonverzekering afsluiten bij Allianz Direct is een goed idee. Je bent namelijk verzekerd van de volgende voordelen: 

  • Je bent bij Allianz Direct nooit onderverzekerd;
  • Je verzekert sieraden tot maar liefst € 6.000,-
  • Je kunt dagelijks wijzigen en opzeggen.
video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Waarom is het slim om bij één verzekeraar te blijven? © Allianz Direct
Vrouw zit te relaxen thuis

Bereken je premie in 20 seconden

Ben je er helemaal over uit? Bereken dan je premie binnen 20 seconden en verzeker je woning!