Bijkomende kosten huis kopen

Huis kopen? Sluit ook een goede woonverzekering af. Bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Hulp bij schadereparatie

  • 24/7 bereikbaar voor noodsituaties

Man en vrouw ipad op de bank

Wil je een huis kopen? Dan heb je een flinke spaarrekening nodig. Hoeveel geld heb je precies nodig en wat zijn de bijkomende kosten om een huis te kopen? De bijkomende kosten huis kopen bestaan uit verschillende factoren. Allereerst heb je de notariskosten. Deze kosten betaal je voor het opstellen van de hypotheekakte en de eigendomsakte. Daarnaast zijn er de bekende kosten koper: deze overdrachtsbelasting is altijd 2% van de koopsom. Heb je een hypotheek met NHG? Dan heb je hiervoor bijkomende kosten huis kopen ter hoogte van 0,9% van het hypotheekbedrag. Bij de aankoop moet je tevens vaak nog makelaarskosten én kosten voor een bouwtechnische keuring of taxatie betalen. Ook is het verstandig goed te kijken hoeveel geld je nodig hebt voor eventuele verbouwingen, verf en inrichting. De bijkomende kosten aankoop huis zijn dus heel erg afhankelijk van het huis dat je koopt en wat je hiervoor nodig hebt.

Bijkomende kosten huis kopen berekenen

Het is lastig te zeggen hoe hoog de bijkomende kosten van een huis kopen precies zijn. Dit is voor ieder huis anders en hangt ook af van de keuzes die je zelf maakt op gebied van inrichting en onderhoud. Wel hebben we verschillende tips voor jou op een rijtje gezet. Wil je de bijkomende kosten huis kopen berekenen? Begin dan met de waarde van het huis. Veel van de hierboven genoemde kosten zijn een bepaald percentage van de aankoopprijs. Daarnaast hangen de bijkomende kosten huis kopen ook af van het beschikbare budget. Heb je meer geld achter de hand, dan kies je waarschijnlijk eerder voor een verbouwing of nieuwe inrichting. Kies dus bij huis kopen voor bijkomende kosten die passen bij jouw financiële situatie.

Kies voor de juiste verzekeringen

Een huis kopen en de bijkomende kosten zijn al duur genoeg. Houd de bijkomende kosten aankoop huis zo laag mogelijk en zorg voor de juiste verzekeringen. Allianz Direct heeft verschillende woonverzekeringen voor huiseigenaren met een scherpe premie. Onze verzekeringen staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding en hebben een standaard eigen risico van €0,-.

Woman standing

Een huis kopen is al duur genoeg

En dan ook nog te veel betalen voor een verzekering? Met onze woonverzekering ben je verzekerd zoals jij dat wilt, voor een scherpe premie.