Goedkoopste woonverzekering

Op zoek naar een goedkope woonverzekering? Bij Allianz Direct:

  • €0,- Eigen Risico

  • Sleutels gestolen? Vervangende sloten tot €500

  • Audio- en computerapparatuur verzekerd tot €15.000

Man belt in de tuin

Goedkoopste woonverzekering

Natuurlijk wil je je woning en inboedel goed verzekeren tegen onvoorziene calamiteiten, het liefst met de goedkoopste woonverzekering. Bij calamiteiten kunnen je woning en inboedel beschadigd raken. Vooral als je hier zelf geen schuld aan hebt, is het extra zuur als je deze schade niet kunt claimen. Met de woonverzekering ben je verzekerd voor schade in of aan je huis. Met een goedkope verzekering huis ben je al prima verzekerd. Je inboedel en je woning zijn dan met de goedkoopste woonverzekering goed gedekt tegen onvoorziene schade.

De goedkoopste woonverzekering: wat is een woonverzekering?

Een woonverzekering sluit je af om je woning goed te verzekeren voor allerlei soorten schade. Schade kan op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld door storm, plotselinge lekkage of brand, maar ook door inbraak en diefstal. Ten slotte kunnen anderen of jijzelf ook de oorzaak zijn van schade in of aan je huis. Bij een goedkope verzekering huis kun je meestal kiezen uit twee soorten woonverzekeringen: de Opstalverzekering en de Inboedelverzekering. Los daarvan is het ook verstandig om een Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, voor het geval je bij iemand anders per ongeluk schade maakt en je aansprakelijk gesteld wordt.

Goedkoopste woonverzekering: Inboedelverzekering

De Inboedelverzekering dekt schade aan alle ‘losse’ spullen in huis: je inboedel. Dit zijn je meubels, maar bijvoorbeeld ook je elektronische apparaten. De Inboedelverzekering dekt schade door onder andere brand, inbraak, storm, waterschade en omvallende bomen. Wil je nóg meer dekking bij je Inboedelverzekering? Dan kies je voor de aanvullende All Risk dekking. Wanneer je hiervoor kiest, ben je bijvoorbeeld ook verzekerd voor schade die je zelf hebt veroorzaakt.

Goedkoopste woonverzekering: Opstalverzekering

Met een Opstalverzekering verzeker je het huis zelf, dus het gebouw en bijvoorbeeld de leidingen en vloer. Ook dekt de Opstalverzekering schade aan zaken die aan je woning zijn verbonden. Denk bijvoorbeeld aan schade aan je dak door een omgevallen boom, of schade aan glas of je zonnepanelen. Je bent verzekerd bij schade door vrijwel alle oorzaken, waaronder brand, bliksem, storm en diefstal. Ook wanneer je een lekkage hebt en hiervoor hak- en breekwerk nodig is, ben je verzekerd.  Wil je ook verzekerd zijn voor schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt? Dan kies je de aanvullende All Risk dekking.

Uitsluitingen goedkope verzekering huis

Zoals bij vrijwel alle woonverzekeringen van verzekeraars, zijn er enkele uitsluitingen. Dit geldt niet enkel voor de goedkoopste woonverzekering, maar ook voor de duurdere verzekeringen. Zo is schade die met opzet is gemaakt nooit verzekerd. Ook schade die is ontstaan door nalatigheid, bijvoorbeeld bij slecht onderhoud, valt niet onder de woonverzekering. Daarnaast zijn natuurrampen en catastrofes vrijwel altijd uitgesloten voor dekking. Of je nu voor de goedkoopste woonverzekering gaat of een duurdere, deze uitsluitingen gelden vrijwel overal.

Op zoek naar de goedkoopste woonverzekering?

Wanneer je een woonverzekering zoekt, wil je natuurlijk de goedkoopste woonverzekering die er is. Daarnaast wil je uiteraard de juiste dekking, die bij jou en je huis past. Daarom is het slim om de goedkope verzekering huis te vergelijken. Dit kan gemakkelijk online, bijvoorbeeld via vergelijkingssites zoals Independer. Om het je makkelijk te maken, kun je ook direct bij ons online je premie berekenen. Dan weet je zeker dat je de goedkoopste woonverzekering te pakken hebt.

De goedkoopste woonverzekering vind je bij Allianz Direct

Bij Allianz Direct sluit je de goedkoopste woonhuisverzekering af tegen de beste voorwaarden. Zo geniet je bij Allianz Direct van:

  • Standaard €0 Eigen Risico
  • Hulp bij reparatie van de schade
  • 24/7 hulp bij noodsituaties
  • Je bent nooit onderverzekerd

 

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Wat is een woonverzekering? © Allianz Direct
Stel op bank op ipad

Maak van je huis een verzekerd thuis

Kies voor een woonverzekering die bij jou past. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw huis jouw thuis is, ongeacht de situatie.