Voetbal

Mei 2024

Route naar het EK 2024: van woonkamer tot voetbalstadion

Ben jij er klaar voor om je voetbalhart te laten juichen? Het EK voetbal staat voor de deur en vindt dit jaar plaats bij onze Duitse buren. Of je nu van plan bent om de stadions af te reizen om de wedstrijden live bij te wonen, of liever thuisblijft en geniet van de sfeer vanuit je woonkamer met vrienden en familie. Er is voor iedere voetbalfan wat wils. Van tips voor de beste routes naar de stadions tot creatieve ideeën om er thuis een groot feest van te maken, in deze blog lees je alles wat je nodig hebt om het EK 2024 optimaal te beleven. Dus, haal de oranje vlaggetjes tevoorschijn en bereid je voor op een voetbalzomer die je niet snel zult vergeten! 

 

 

Het KNVB verwacht dat er deze zomer ruim 40.000 Oranje supporters naar Duitsland afreizen. Naar schatting hebben zo'n 15.000 Nederlanders een kaartje voor de eerste wedstrijden weten te bemachtigen. En de overige 25.000? Die zijn van plan om zonder kaartje de Nederlandse grens over te steken. Voetbalfan zonder kaartjes? Dan kun je terecht in de welbekende fanzones. Op deze plekken wordt de wedstrijd om groot scherm uitgezonden!

Wanneer speelt Nederland in de groepsfase?

Op zondag 16 juni speelt Nederland de eerste wedstrijd tegen Polen. Deze wedstrijd vindt plaats in Hamburg. Op vrijdag 21 juni speelt Nederland tegen Frankrijk in Leipzig en op dinsdag 26 juni de derde wedstrijd tegen Oostenrijk in Berlijn. 

Met de auto naar het EK

De echte diehard fans willen natuurlijk het liefst de wedstrijden die Nederland speelt live bijwonen. Maar hoe zorg je ervoor dat je goed voorbereid op je bestemming aankomt? Met deze tips reis jij veilig van je woonkamer naar het stadion:

Routeplanning:

 • Plan je route van tevoren en gebruik betrouwbare navigatie-apps of GPS-systemen. Met deze handige apps ben je verzekerd van een goede reis!
 • Controleer voor je vertrek de actuele verkeersinformatie om eventuele files of wegwerkzaamheden te omzeilen. 
 • Overweeg om alternatieve routes te nemen om files rondom drukke steden, op dagen van belangrijke wedstrijden, te vermijden.  
 • Langer de tijd? Overweeg dan om van jouw EK-reis een stedentrip te maken. Zo kun je op rustige dagen nog wat van de stad zien!  

Veiligheid onderweg:

 • Check je auto om ervoor te zorgen dat banden, remmen, verlichting en vloeistoffen in goede staat zijn. Gaat er tijdens de reis iets branden op je dashboard? Met deze handige checklist weet jij precies wat je moet doen. 
 • Houd je aan de verkeersregels om verkeersboetes te voorkomen en pas je rijgedrag aan de weers- en verkeersomstandigheden aan.

Verzekeringen:

 • Check van tevoren of jouw autoverzekering ook dekking biedt voor pechhulp en eventuele schade in het buitenland. Zit je auto vol met vrienden en familie? Overweeg dan om een inzittendenverzekering af te sluiten. Met deze aanvullende dekking hoef je je geen zorgen te maken om je medepassagiers. Een goede voorbereiding is het halve werk.
 • Vergeet de reisverzekering niet! Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade, hulp of kosten door onvoorziene gebeurtenissen op reis. Een kortlopende reisverzekering kan hier erg geschikt voor zijn. Dit is een tijdelijke verzekering voor één tripje. Je betaalt een eenmalige premie en de verzekering stopt als je weer thuis bent. 

Het Nederlands Elftal speelt de eerste volgende wedstrijden in Hamburg, Leipzig en Berlijn:

 • Vanaf Utrecht is het ongeveer 4 uur en 50 minuten rijden naar het Volksparkstadion in Hamburg.
 • Vanaf Utrecht is het ongeveer 6 uur en 45 minuten rijden naar de Red Bull Arena in Leipzig. 
 • Vanaf Utrecht is het ongeveer 6 uur en 50 minuten rijden naar het Olympiastadion in Berlijn. 

Met de trein naar het EK

Wil je de wedstrijd graag live meemaken maar heb je geen zin om uren achter het stuur te zitten? Dan biedt de trein een mooie tussenoplossing. Je doet er misschien wel iets langer over, maar je kunt heerlijk achteroverleunen en van het uitzicht genieten, terwijl jij veilig van A naar B wordt gebracht. Er rijden dagelijks tot wel 7 internationale hogesnelheidstreinen (ICE) naar Leipzig, Hamburg en Berlijn. Daarnaast biedt de IC Berlijn 7 keer per dag een rechtstreekse treinrit naar Berlijn aan. 

Wist je dat je als Oranje supporter met een kaartje voor één van de wedstrijden gratis kunt reizen van station naar station? Deze regeling is alleen geldig voor het regionale Openbaar Vervoer in Duitsland. Kijk voor meer informatie op de website van de NS.  

 • Vanuit Amsterdam doe je er 7 uur en 16 minuten over om in Leipzig te komen. Je moet hiervoor 1 keer overstappen in Hannover
 • Vanuit Amsterdam doe je er 5 uur en 10 minuten over om in Hamburg te komen. Je moet hiervoor 1 keer overstappen in Osnabrück. 
 • Vanuit Amsterdam doe je er, met de directe trein, 5 uur en 52 minuten over om in Berlijn te komen. Je hoef hiervoor niet over te stappen. 

Het EK voor thuisblijvers

Voor de thuisblijvers is het EK 2024 een uitgelezen kans om samen met vrienden en familie te genieten van de voetbalsfeer, gezelligheid en spanning van de wedstrijden. Terwijl jij geniet van de goals en fanatieke supporters, is het ook belangrijk om de veiligheid van je woning, en de mensen die je hebt uitgenodigd, in gedachte te houden. 

Met zoveel mensen bij elkaar kan het natuurlijk wel eens voorkomen dat er iets misgaat. Die ene vriend stoot uit enthousiasme je nieuwe lamp om, je tante laat uit verbazing haar glas rode wijn uit handen vallen of je neefje gaat aan de haal met je sieradenverzameling. Zorg ervoor dat je waardevolle spullen goed opbergt en je huis goed beveiligd is. Een Inboedel- of Aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct kan je daarbij een geruststellend gevoel geven, zodat jij, je vrienden en familie met een gerust hart kunnen genieten van het EK-feest!

Wedstrijdschema EK
Wedstrijdschema EK
Allianz Direct woonverzekering

Ook een woonverzekering afsluiten?

Verzeker ook je spullen en je huis precies zoals jij dat wilt.

Was dit artikel nuttig?