Auto

April 2024

Dit zijn de meest handige apps voor in de auto!

Ga je binnenkort met de auto op reis of ben je vaak onderweg? Wij hebben een overzicht van handige apps voor je samengesteld die je goed op weg helpen. Van parkeren en het opladen van je auto tot dashcams. Dus houd je telefoon bij de hand en verzeker jezelf van een goede reis! 

1. DailyRoads Voyager

DailyRoads Voyager is een app die wegvideo's opneemt en werkt als een dashboardcamera die continue video's en foto's vastlegt tijdens je reizen. De app neemt automatisch alles op, maar alleen belangrijke gebeurtenissen zoals een aanrijding met een andere auto of een dier worden bewaard voor later of als bewijs. Je kunt kiezen welke beelden je wilt behouden door eenvoudig het scherm aan te raken.

2. Mileage Tracker by Driversnote  

Mileage Tracker by Driversnote is een app die speciaal is ontworpen om automobilisten te helpen bij het bijhouden van hun zakelijk gereden kilometers, zoals belastingaangiften, vergoedingen en zakelijke uitgaven. De app maakt gebruik van je GPS om je ritten automatisch bij te houden zodat je het niet steeds zelf hoeft in te voeren. Je kan hierbij ook je ritten ordenen zodat je het gescheiden kan houden.

3. Easypark x Park Mobile

Easypark, voorheen Parkmobile, maakt het makkelijker voor jou om te parkeren met je telefoon. Via de app kan je in één klik starten en stoppen met parkeren. Je betaalt alleen voor de tijd dat je geparkeerd staat. Ideaal als je een dag op pad gaat!

4. Waze 

Deze app is perfect als je een roadtrip plant. Waze geeft routebeschrijvingen en real-time updates met omleidingen wanneer er iets gebeurt op de weg. Wat ook handig is in deze app: het geeft ook de brandstofprijzen in de buurt aan, je kan de goedkoopste tolwegen bekijken en kiezen voor een ingesproken routebeschrijving van je favoriete beroemdheden en personages.

5. Flitsmeister 

Flitsmeister staat bekend als dé ultieme app voor het spotten van flitsers en andere mogelijke hindernissen op de weg. De app geeft niet alleen informatie over snelheidslimieten, maar houdt ook bij hoe hard je zelf rijdt. Met het eenvoudige scherm kun je kiezen tussen verschillende weergaven, zoals een lijst met alle actuele gebeurtenissen op de weg zoals flitsers, files, wegwerkzaamheden, stilstaande voertuigen of obstakels op de weg. Wat Flitsmeister anders maakt, is dat de informatie wordt verzameld en gerapporteerd door gebruikers, waardoor je altijd op de hoogte bent van de laatste situaties op de weg. Bovendien kun je Flitsmeister ook gebruiken voor navigatie en parkeren, waardoor het een alles-in-één oplossing is voor veilig rijden.

6. PlugShare

PlugShare is een app waar mensen die een elektrische auto hebben, informatie kunnen vinden over oplaadpunten. De gebruikers kunnen hiermee oplaadpunten zoeken die geschikt zijn voor hun auto. Je kan ook zien of een oplaadpunt werkt en beschikbaar is. Daarnaast zijn er filters waarmee je op bepaalde soorten stekkers en de oplaadsnelheid kunt zoeken. De app is vrijwel overal gebruiken. Ideaal voor de elektrische rijders!

7. Roadtrippers

Ga je met de auto reizen in Canada en de VS? Dan is deze app perfect! Wanneer je je reis plant in deze app, geeft het allerlei attracties, pittoreske routes en bezienswaardigheden waar je langs komt tijdens je reis. Je ziet hierbij ook foto’s en openingstijden zodat je je route ook nog aan kunt passen. Met deze app zal je zeker veel nieuwe dingen ontdekken waar je normaal voorbij zou rijden.

Goed verzekerd op pad!

Ben jij klaar voor je roadtrip? Met deze handige apps ben je al goed op weg naar een geslaagde reis. Maar wil je echt verzekerd zijn van een probleemloze tour? Met onze Autoverzekering hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte gebeurtenissen onderweg. Dus ga met een gerust hart de weg op en geniet van je avontuur!

Was dit artikel nuttig?

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.