Koppel op laptop

November 2021

Dit is het beste moment om je auto te kopen

Een auto kopen doe je niet zomaar. Je koopt een auto immers niet zo makkelijk als een nieuwe trui of iets leuks voor in je huis. Een auto kopen is een flinke investering en daar wil je natuurlijk slim in zijn. Het begint allemaal bij het uitzoeken van jouw wensen. Welk merk, welke accessoires, hoe oud mag de auto zijn, etc. Veel vragen, maar als je daar een antwoord op hebt is het tijd om te kopen, toch? Je kunt je auto dan inderdaad direct kopen, maar koop je de auto dan wel op het juiste moment? Hieronder lees je alles over wanneer de beste periode is om een auto te kopen!

De beste periode om een auto te kopen

Als we in een jaar één moment moeten aanwijzen dat de beste periode is om een auto te kopen, is dat in december. Niet vanwege de kerstdeals of blackfriday of cybermonday kortingen, maar om een heel andere reden. Auto’s worden minder waard naarmate ze ouder zijn. Een auto uit 2021 is dus in 2022 al iets minder waard geworden. Daarom willen autoverkopers nog last-minute van deze voorraad auto’s af in ruil voor een vriendelijkere prijs.

Andere periodes waarin je het beste een auto kunt kopen

Los van de eindejaar voordelen, zijn er ook andere momenten waarop je het beste een auto kunt kopen. Of je nu een gloednieuw model haalt of een tweedehandswagen, dit zijn de beste momenten om je auto te kopen:

  • Autoverkopers werken, net als veel bedrijven, met kwartaalcijfers. Tegen het eind van hun kwartaal willen ze natuurlijk de juiste verkoopcijfers behalen en daar hebben ze wel wat korting of leuke extra’s voor over. Dat scheelt weer voor jou!
  • Een ander slim moment is afhankelijk van welke auto je wilt kopen. Merk gekozen? Houd dan in de gaten wanneer er een nieuw model op de markt komt. Grote kans dat het ‘oudere’ model dan een stuk voordeliger te koop komt.
  • Ga je voor een tweedehandsauto? Dan is september jouw maand. In september komen namelijk veel nieuwe auto’s op de markt, waardoor de verkoop van tweedehandsauto’s omhoog gaat. Zo is de keuze ineens reuze, wat jou in een goede onderhandelingspositie zet.
  • Ook de automarkt is een samenwerking tussen vraag en aanbod. Daarom kan het per seizoen slim of juist onhandig zijn om een type auto te kopen. Wil je bijvoorbeeld een cabriolet kopen? Dan ben je voordeliger uit in de winter. Dan is er namelijk een stuk minder interesse in cabrio’s. Andersom is het aanschaffen van een stevig vierwiel aangedreven SUV juist in de zomer slim.

Het is dus een beetje afhankelijk van het type of merk auto dat je wilt kopen, maar met deze lijst kun jij het perfecte moment kiezen. Zo koop je jouw nieuwe auto het voordeligst!

De beste periode om je auto te verzekeren

Is het aanschaffen van je auto op de beste periode gelukt? Top! Dan is het natuurlijk ook tijd voor een goede autoverzekering. Bij Allianz Direct is elk moment een goed moment om je autoverzekering af te sluiten. Naast standaard €0 Eigen Risico geniet je bij ons namelijk ook altijd van een vlijmscherpe premie. Waar wacht je nog op? Bereken direct je premie!

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Was dit artikel nuttig?